Δυτική Μακεδονία: Απεργιακές συγκεντρώσεις

11:53 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διπλή συγκέντρωση είχαμε πριν από λίγο (10:30 π.μ.) και στην πόλη της Κοζάνης, όπου εργαζόμενοι και συνδικαλιστές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα μέτρα που φέρνει η νέα συμφωνία με τους δανειστές μας.

Στην κοινή συγκέντρωση της ΓΣΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας οι εργαζόμενοι αλλά

και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, αφού έκαναν λόγο για νέα «λαίλαπα» στους μισθούς και τις συντάξεις κατήγγειλαν την Κυβέρνηση ότι αθέτησε τον προεκλογικό της λόγο, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να είναι σε διαρκή αγώνα.

«Το πακέτο των νέων μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, καθώς δίνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους και νέα βάσανα για τους εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Βαγγέλης Δεληολάνης στη 2η συγκέντρωση, που έγινε στην άλλη άκρη του πεζόδρομου της Κοζάνης.

Την ίδια ώρα είχαμε ανάλογες διπλές συγκεντρώσεις της ΓΣΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Το ΠΑΜΕ Κοζάνης διοργανώνει αύριο Πέμπτη 18 Μαΐου, ημέρα ψήφισης των μέτρων, συλλαλητήριο στις 7:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα