Δυτ. Μακεδονία: Τιμητική πλακέτα, για τα Χρυσά Βραβεία της Ελιάς των Ιμέρων

12:16 19/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την μεγάλη συμβολή του αγροτικού συνεταιρισμού Ελιάς Ιμέρων Σερβίων στην ανάδειξη του προϊόντος, αναγνώρισε σύσσωμο χθες το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με την τιμητική πλακέτα που απένειμε, κατά την διάρκεια εκδήλωσης , στην αίθουσα συνεδρίασης, στο κτίριο του Περιφερειακής Ενότητας στην Κοζάνη.

Την πλακέτα απέδωσε ο Πρόεδρος του Περιεφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Φώτης Κεχαγιάς στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελιάς

Σερβίων Δημήτρη Παπαδόπουλο, ενώ τόσο ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, όσο και οι οι επικεφαλής των παρατάξεων, αναφέρθηκαν στα χρυσά βραβεία και τις πανελλαδικές και διεθνείς βραβεύσεις που έχει αποσπάσει ο συνεταιρισμός της περιοχής.

Σε δηλώσεις του μάλιστα, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελιάς Σερβίων Δημήτρης Παπαδόπουλος, στάθηκε στα 5 χρυσά βραβεία και το ένα (1) αργυρό βραβείο που έχει λάβει ο συνεταιρισμός, καθώς και την διάκριση που επίσης είχε, ως το καλύτερο ελαιόλαδο σε όλη την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Στην περιοχή των Ιμέρων του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, καλλιεργούνται 3000 στρέμματα, με συνολικά 75.000 ελαιόδενδρα και όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος , καταγράφεται μία αύξηση της παραγωγής από 5 έως και 10%. Λόγω ωστόσο του παγετου τον περασμένο Δεκέμβριο, οι παραγωγοί έχουν υποστεί πολύ μεγάλο πλήγμα και η φετινή παραγωγή έχει καταστραφεί.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα