Δύο πάρκα σκύλων στον Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

09:05 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με στόχο την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη δημιούργησαν δύο πάρκα όπου φιλοξενούνται αδέσποτα ζώα. Οι υπεύθυνοι του Δήμου που έχουν αναλάβει το εγχείρημα αυτό συνεργάζονται με το ΔΙΚΕΠΑΖ, προκειμένου να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η περισυλλογή των αδέσποτων.

Δύο πάρκα σκύλων στον Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

Στο πρόγραμμα του κοινού σχεδίου δράσης ΔΙΚΕΠΑΖ

και Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη εντάσσεται:

η περισυλλογή,η σήμανση,η στείρωση,ο εμβολιασμός,η θεραπεία από τυχόν ασθένειες ή τραυματισμούς καιη επανατοποθέτηση των αδέσποτων στο φυσικό τους περιβάλλον εφόσον δεν υιοθετηθούν.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, περιορίστηκε αισθητά η παρουσία των αδέσποτων ζώων σε παιδικές χαρές και ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η κοινωνικοποίησή τους σε έναν χώρο προστατευόμενο χωρίς να υπάρχουν παράπλευρες απώλειες.

Πού βρίσκονται τα πάρκα αδέσποτων

Πάρκο σκύλων Νίκαιας (Κύπρου και Αμυραδάκη). Ώρες λειτουργίας: 07:30-20:30Πάρκο σκύλων Νεάπολης (Βουρνόβα και Αναλήψεως). Ώρες λειτουργίας: 07:30-20:30ΔΙΚΕΠΑΖ

Το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), εντάσσεται στον κατάλογο υπηρεσιών του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και ως εκ τούτου δεν έχει νομική υπόσταση.

Λειτουργεί αποκλειστικά ως νοσοκομείο αδέσποτων ζώων βάσει των Ν. 3170/2003 και Ν. 4039/2012.

Σκοπός:

Εφαρμογή προγράμματος ορθολογικής διαχείρισης των αδέσποτων ζώωνΠροστασία δημόσιας υγείας των πολιτώνΒελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτώνΥπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, της συνεχούς φροντίδας και της ευζωίας τους
Keywords
Τυχαία Θέματα