Επανεκλογή του Στ. Θεοδωράκη στην ηγεσία του Ποταμιού (video)

17:37 4/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ποσοστό 93,59% επανεκλέγεται επικεφαλής του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του 3ου Συνεδρίου του Ποταμιού. Κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, μίλησαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές και στελέχη.

Ο βουλευτής Γ. Μαυρωτάς που προτείνεται για αντιπρόεδρος μίλησε για αυτόνομη πορεία ως τις εκλογές και συμμαχίες μετεκλογικά «για να βγει η χώρα στο ξέφωτο».

Ο ευρωβουλευτής Μ. Κύρκος είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για στήριξη κανενός εθελοντικά

και αναφερόμενος στη ΝΔ είπε «δεν έχω σχέση με τέτοια συνεργασία».

«Όχι σε συνεργασία με τη δεξιόστροφη συντήρηση» είπε ο Σπ. Δανέλλης ενώ ο Γ. Αμυράς έθεσε 10 προτάσεις για φιλελεύθερη κατεύθυνση «για να χορέψουμε ένα φιλελεύθερο τανγκό» όπως είπε χαρακτηριστικά .

Προγραμματική συμφωνία με τον Κ. Μητσοτάκη πρότεινε ο Γ. Ψαριανός.

«Η ανανεωτική αριστερή μου διαδρομή προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό, τις επιλογές και τα όριά μου» δηλώνει ο Σπύρος Λυκούδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

Για την ανάγκη συνθέσεων μίλησε ο Γ. Γραμματικάκης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το πρωί με χαιρετισμούς εκπροσώπων κομμάτων.

«Να διαμορφώσουν έναν χώρο διαλόγου που θα διεκδικεί συνθέσεις και συναινέσεις» κάλεσε το Ποτάμι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Το Ποτάμι έχει ξεχωριστή θέση στην προσπάθεια να βγούμε από το τέλμα της κρίσης και να φυσήξει ένας άνεμος αισιοδοξίας, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Η χώρα σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, απέναντι στον συντηρητισμό και το λαϊκισμό, «αριστερό» και «δεξιό» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Χαιρετισμό από το ΚΚΕ απηύθυνε ο Γ. Ντελής, ο Γ. Παπανδρέου έστειλε γραπτό χαιρετισμό και ζήτησε «ανεξάρτητα από τις διαφορές να μην επιτρέψουμε ο φόβος και το μίσος να κυριεύσουν το χώρο της πολιτικής».

Πηγή ΕΡΤ, ρεποτάζ Λ. Μπεθάνη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα