Δρομολογήθηκε το έργο της βελτίωσης της Οδού Πλάκα – Άγναντα – Πράμαντα

15:11 19/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο τρόπος με τον οποίο θα δρομολογηθεί το έργο βελτίωσης του τμήματος της 2ης επαρχιακής οδού «Πλάκα -Άγναντα – Πράμαντα», καθορίστηκε σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε στην Αθήνα.
Ο οδικός άξονας αυτός είναι η φυσική συνέχεια του κάθετου δρόμου σύνδεσης της περιοχής με την Ιόνια Οδό, ο οποίος δημοπρατείται στις 7 Νοεμβρίου. Είναι, επίσης, μία διανομαρχιακή οδός, καθώς εκτείνεται τόσο εντός των νομών Ιωαννίνων και Άρτας, αλλά και μια διαδημοτική

οδός, αφού διατρέχει και εξυπηρετεί οικισμούς τόσο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, όσο και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
Στη συνάντηση του Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα αποφασίστηκε να εκπονηθεί άμεσα η Τεχνική Μελέτη του έργου, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και με τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου.
Με την ολοκλήρωση της μελέτης τους πρώτους μήνες του 2018, θα αποφασιστεί το ύψος χρηματοδότησης από το Υπουργείο, ώστε το έργο να μπει στη συνέχεια σε φάση δημοπράτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα