Δρακόντεια μέτρα στην Αθήνα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

09:29 20/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες για το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που θα γίνει στις 2 μετά το μεσημέρι στο Σύνταγμα, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι διοργανωτές κάνουν για για περίπου 3.000 λεωφορεία που καταφτάνουν στην Αθήνα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με 2.000 αστυνομικούς

επί ποδός, ελικόπτερα και drones, ενώ θα υπάρχει φραγμός από κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στη συγκέντρωση του Συντάγματος και την συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια στις 13:00.

Σε ισχύ έχουν ήδη τεθεί έκτακτες ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ θα καλύψει ζωντανά και με έκτακτες εκπομπές όλες τις εξελίξεις και θα ανοίξει διάλογο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα λεωφορεία που έρχονται από τη Νότια Ελλάδα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και από Βόρεια Ελλάδα στο γήπεδο του Μπάντμιντον.

Οι διαδηλωτές θα χρησιμοποιούν το Μετρό και το Τραμ και θα αποβιβάζονται στους σταθμούς Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι, καθώς κλειστοί είναι από τις 10:00 οι Σταθμοί Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Παράλληλα, θα ισχύσουν κι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα