Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την εξιχνίαση της (video)

09:34 12/4/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα στοιχεία προκύπτουν διαρκώς σχετικά με τους δυο δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του Γιώργου Καραϊβάζ. Έχει ήδη ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων. Πρώτα θα μιλήσουν πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του δημοσιογράφου και στη συνέχεια πρόσωπα από το επαγγελματικό του περιβάλλον.

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τις κινήσεις των δραστών επτά λεπτά πριν τη δολοφονία ενώ οι έρευνες της εστιάζονται και στα ηλεκτρονικά ίχνη κινητών, που μπορεί να δώσουν απαντήσεις.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη διαφυγή των εκτελεστών του Γιώργου

Καραϊβάζ δόθηκαν στη δημοσιότητα όπως καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας κοντά στο σημείο της δολοφονίας. Το υλικό βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία για τους δράστες της μαφιόζικης επίθεσης.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι οι δράστες πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι τον Γιώργο Καραϊβάζ προκειμένου να είναι σίγουροι για το θάνατό του. Συνολικά δέχτηκε 10 σφαίρες από πυροβόλο όπλο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “από τις έξι”, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Νίκος Ρήγας τόνισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη έρευνα καθώς φαίνεται ότι ήταν μια καλά σχεδιασμένη δολοφονία, ένα “καρτέρι θανάτου”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι εξετάζεται υλικό από κάμερες στην περιοχή, ενώ απαντήσεις αναμένεται να δοθούν και από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Σχετικά με το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν οι δράστες ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι για να είναι δύσκολο να βρεθεί καθώς είναι μικρό και είναι εύκολο οι δράστες μπορεί να το “εξαφανίσουν”. Πιστεύω όμως ότι θα μπορέσουμε να βρούμε στοιχεία καθώς για να φτάσουν στην περιοχή πρέπει να περάσουν από δύο κεντρικούς δρόμους και από σημεία που υπάρχουν καταστήματα και έχουν κάμερες. Χρειάζεται υπομονή γιατί είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση, κατέληξε ο κ. Ρήγας.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Πάνος Σόμπολος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, εκτίμησε ότι θα εξυχνιαστεί η υπόθεση και αν δεν συλληφθούν οι φυσικοί αυτουργοί θα συλληφθούν οι ηθικοί. Τόνισε ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί πλήγμα στην καρδιά της ελευθεροτυπίας ωστόσο οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται και θα συνεχίσουν να ξεσκεπάζουν την αλήθεια, αυτό είναι το λειτούργημά τους.
Οι διωκτικές αρχές έχουν καταλήξει ότι πρόκειται για κοινό έγκλημα, έχουν πάρει το υλικό από κάμερες στη γύρω περιοχή τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από τη δολοφονία του. Επίσης εξετάζουν μαρτυρίες καθώς έχουν ξεκινήσει
Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται η ιστοσελίδα που είχε ο αστυνομικός συντάκτης το blogo.gr αλλά και τα ρεπορτάζ που είχε

www.ertnews.gr



Το άρθρο Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την εξιχνίαση της (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα