Δωδεκάνησος: Φραγμός στο ναζιστικό μόρφωμα η απόφαση της Δικαιοσύνης, δηλώνουν πολιτικοί

20:35 7/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συμφωνούν οι πολιτικοί παράγοντες και στη Δωδεκάνησο ότι η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, να χαρακτηριστεί ως εγκληματική οργάνωση, θέτει φραγμό το ναζιστικό μόρφωμα και θωρακίζει τη Δημοκρατία. Θέλει όμως δουλειά -σημειώνουν- για να εξαλειφθούν οι ιδέες της μέσα στην κοινωνία που παραπέμπουν σε μαύρες σελίδες της ιστορίας.
Ο υφυπουργός Τουρισμού, βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ, Μάνος Κόνσολας με ανάρτηση του στο facebook

στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή είναι ξεκάθαρη. Στην Ελλάδα δεν είναι ανεκτές συμπεριφορές που παραπέμπουν στο πιο μαύρο παρελθόν της ανθρωπότητας, στη βία και στο αίμα. Νοσταλγοί και επίγονοι του ναζισμού δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός σε γραπτή δήλωση του αναφέρει: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Η Δημοκρατία απάντησε, με όλους τους θεσμούς της, ενάντια στο μόρφωμα του νεοναζισμού, την Χρυσή Αυγή. Η Δικαιοσύνη έδωσε ένα αποφασιστικό χτύπημα στην εγκληματική συμμορία και στα φασιστικά ριζώματα που τόλμησαν να διεισδύσουν στην κοινωνία μας». Δεν παραλείπει να αναφερθεί στη Μάνα-Σύμβολο, Μάγδα Φύσσα: «Ιδιαίτερα όμως οφείλουμε όλοι και όλες μια υπόκλιση στο ήθος, την αξιοπρέπεια και το θάρρος της Μάγδας Φύσσα, μιας γυναίκας που με ανείπωτο πόνο ψυχής, κοίταξε το τέρας του φασισμού στα μάτια, μέχρι τέλους».
«Ύμνος στη δημοκρατία, πίστη στους θεσμούς και εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου», δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου σχολιάζοντας στην απόφαση η τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛ, Ελευθερία Φτακλάκη.
«Σήμερα -συνέχισε η κ. Φτακλάκη – το κράτος δικαίου ταυτίστηκε με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, δικαιώνοντας κάθε πολίτη που πιστεύει στους θεσμούς και στην αξία της Δικαιοσύνης».
Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜΕΡΑ 25 Θανάσης Μπαράκας με ανάρτηση του στο facebook χαρακτηρίζει ως ιστορική την απόφαση, αλλά τονίζει ότι οι τοξικές ιδέες της Χρυσής Αυγής παραμένουν ακόμη ζωντανές. «Οι τοξικές και δηλητηριώδεις ιδέες της ΧΑ, παρά την ιστορική απόφαση της καταδίκης της παραμένουν στην κοινωνία, στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας τα οποία ο κ. Χρυσοχοΐδης σπρώχνει καθημερινά προς τον αυταρχισμό – το φυσικό περιβάλλον στο οποίο μέσα εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού».
Στην ΕΡΤ Ρόδου μίλησαν ο βουλευτής της Ν.Δ, Βασίλης Υψηλάντης και ο Δημήτρης Γάκης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο εκείνο τον Σεπτέμβρη της σύλληψης των Χρυσαυγιτών, ήταν βουλευτές. Θυμήθηκαν τα γεγονότα της σύλληψης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και τα όσα είχαν προηγηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και όχι μόνο. Και οι δυο είχαν να διηγηθούν γεγονότα μέσα από τα είχαν στοχοποιηθεί από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και να περάσουν δύσκολες στιγμές. Ο πρώτος, ο Βασίλης Υψηλάντης, είχε δεχτεί επίθεση μέσα στη Βουλή και ο δεύτερος, ο Δημήτρης Γάκης σε εκδηλώσεις σε νησιά όπου συμμετείχαν και χρυσαυγίτες βουλευτές. Και οι δυο συμφώνησαν ότι το ναζιστικό μόρφωμα δεν έχει θέση ούτε στη Βουλή αλλά ούτε στην ελληνική κοινωνία.
Δυο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της Χρυσής Αυγής οργανώθηκαν στη Δωδεκάνησο, μια στην Κω και μια στη Ρόδο, από οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα