ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου: Οι 10 κακοί του Σαίξπηρ

12:23 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα ταξίδι, μια περιήγηση στο σκοτεινό ασυνείδητο των σαιξπηρικών ηρώων μέσα από τους μονολόγους των 10 πιο διάσημων «κακών» του Βρετανού δραματουργού παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια ενός αφιερώματος στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ με το έργο «οι ΚΑΚΟΙ του Σαίξπηρ».

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. πρωτοτυπεί για μία ακόμη φορά , ως προς την επιλογή και την ανάδειξη εναλλακτικών χώρων που συνδέονται με τη μνήμη και την ιστορία της πόλης,

και επιλέγει το κτίριο της δωρεάς ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ:

Η παράσταση γίνεται σε έναν μη θεατρικό χώρο με συμβολικό χαρακτήρα: Οι θεατές θα κινούνται από τη μία σκηνή στην άλλη στον ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΡΟΦΟ των Νέων Καπναποθηκών των Αφών Παπαστράτου, γνωστό σε όλους ως ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ κτήριο, εκεί όπου έχει μεταφερθεί το βεστιάριο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ανάμεσα στις μνήμες, του κτηρίου από τα καπνά και τα κοστούμια όλων των παραγωγών του Θεάτρου της πόλης μας από την ίδρυσή του, θα ταξιδέψει ο θεατής …

Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός θέσεων (30) ανά παράσταση.

Σύνθεση κειμένων / Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

Σκηνικά / Κοστούμια : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΣ

Φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΟΣ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΟΤΙΔΑΣ

Φωτογραφίες: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Η παράσταση θα διαρκέσει από τις 20 Μαρτίου έως και 9 Απριλίου 2017, ώρα 21.00 . Απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 17 ετών.

Η συγκεκριμένη παράσταση εστιάζει στην πορεία του ανθρώπου μέσα στο σκοτεινό μονοπάτι των παθών του για να μας κάνει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας: από τον Μακμπέθ ως τον Ιάγο κι απ’ τον Εδμόνδο και τον Ριχάρδο ως τη Λαίδη Μακμπέθ.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα