Δημοσκόπηση: Οι Κρητικοί αξιολογούν τους αιρετούς τους

08:12 12/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η γνώμη των κρητικών για τους τοπικούς άρχοντες και βουλευτές, ερευνήθηκε σε δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από την «Κάπα Recearch», για λογαριασμό του «ekriti.gr» και του «Ράδιο Κρήτη».

Οι κρητικοί ρωτήθηκαν για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και αξιολόγησαν το πως βλέπουν τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου, σε 852 άτομα από όλη την Κρήτη,

με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, σε άνδρες και γυναίκες άνω των 17 ετών.

Στο πρώτο ερώτημα αξιολογείται η ικανοποίηση από τη ζωή στην περιοχή κατοικίας, όπου πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες απαντούν θετικά ή μάλλον θετικά.

Στο ερώτημα για τα κυρίαρχα συναισθήματα τα οποία νοιώθει τον τελευταίο καιρό, η ανασφάλεια και ο θυμός επικρατούν, με τρίτο συναίσθημα την ελπίδα.

Το βασικότερο πρόβλημα της καθημερινότητάς τους θεωρούν οι κρητικοί το οδικό δίκτυο και στην συνέχεια η φτώχεια, η ανεργία, οι δομές υγείας και η διαφθορά.

Στο ερώτημα για τη δημοτικότητα του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, πάνω από τους μισούς τον αξιολογούν θετικά ενώ η δημοτικότητά του, ξεπερνά σε κάθε νομό της Κρήτης το 50%.

Στο ανάλογο ερώτημα για τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, οι ερωτηθέντες τον αξιολογούν αρνητικά σε ένα ποσοστό 50%, ενώ οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες αγγίζουν το 39%.

Η δημοτικότητα των βουλευτών του νομού Ηρακλείου υπάρχει πρωτιά με θετική γνώμη του Σωκράτη Βαρδάκη και ακολουθούν Λευτέρης Αυγενάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ στην τελευταία θέση ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Στο ανάλογο ερώτημα για του βουλευτές Λασιθίου, πρώτος είναι ο Γιάννης Πλακιωτάκης έναντι του έταιρου βουλευτή του νομού Μανώλη Θραψανιώτη.

Στον Δήμο Αγίου Νικολάου ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός κρίνεται αρνητικά από τους ερωτηθέντες.

Στο νομό Ρεθύμνου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα, έναντι του Γιάννη Κεφαλογιάννη και μάλιστα με το χαμηλότερο ποσοστό αρνητικής γνώμης από όλους τους βουλευτές της Κρήτης.

Οριακά θετικά κρίνουν οι κρητικοί τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη.

Όσον αφορά τον νομό Χανίων, πρώτος στις προτιμήσεις έρχεται ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, με δεύτερο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, με πολύ υψηλά ποσοστά όμως αρνητικής γνώμης.

Τέλος, χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας καταγράφονται για τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα.

Πηγή: efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα