Δήμος Κέρκυρας: Δώστε μας το Νέο Φρούριο

14:19 18/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο αίτημα παραχώρησης της χρήσης του Νέου Φρουρίου επανέρχεται ο Δήμος Κέρκυρας, με αφορμή τη φωτιά που σημειώθηκε εκ νέου τα τελευταία 24ωρα και την απόφαση της Εφορίας Αρχαιοτήτων να κλείσει τον αρχαιολογικό χώρο.
Η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:
«Με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων, στην οποία ανήκει η εποπτεία και η διαχείριση του Νέου Φρουρίου, ο Αρχαιολογικός χώρος του Νέου Φρουρίου θα παραμείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας και λόγω ελλείψεως προσωπικού φύλαξης μετά τη νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες.
Ο Δήμος της Κέρκυρας, που – ως γνωστόν – έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών την παραχώρηση του Νέου Φρουρίου, διέθετε μέχρι και σήμερα ένα άτομο (από το αριθμητικά ανεπαρκές προσωπικό του) προκειμένου να παραμείνει επισκέψιμος ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος.
Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη επαναφέρει το αίτημά μας για την παραχώρηση του Νέου Φρουρίου και τη στελέχωσή μας με φυλακτικό προσωπικό.
Παραλλήλως, μας γεννά ερωτηματικά η εκδήλωση πυρκαγιάς σε δυσπρόσιτο σημείο του Νέου Φρουρίου και μάλιστα σε μια μέρα που είχε προηγηθεί βροχή και συνεπώς οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν την εκδήλωσή της».

www.ert.gr

Keywords