Δημοπρατείται η μελέτη του δρόμου Μικροθήβες – Μπουρμπουλήθρα

21:02 16/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη για τη βελτίωση της εθνικής οδού, στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών έως τη Μπουρμπουλήθρα. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού  1.182.924 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Προετοιμάζουμε το αύριο για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους κλυδωνισμούς στην κοινωνία και στην οικονομία. Μελετάμε τη βελτίωση της εθνικής οδού από τις Μικροθήβες έως τη Μπουρμπουλήθρα, ώστε να  είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε το έργο σε εργαλείο χρηματοδότησης. Η μελέτη αφορά ένα οδικό τμήμα με αυξημένο κυκλοφοριακό

φόρτο και οδηγεί σε ασφαλή, κλειστό αυτοκινητόδρομο σε μήκος 15 χιλιομέτρων, με παράπλευρο δίκτυο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και 5 ισόπεδους κόμβους», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η περιοχή μελέτης

Η περιοχή μελέτης αποτελεί χωρική ενότητα του παράκτιου χώρου της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η ζώνη από το Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου μέχρι τον Αλμυρό συνιστά το θαλάσσιο μέτωπο της προβλεπόμενης Περιοχής.

Ο οδικός άξονας χαρακτηρίζεται:

– Από υψηλό αριθμό καθημερινών μετακινήσεων οικιστών του Δήμου Βόλου.

– Από σημαντικό φόρτο οχημάτων από και προς Αθήνα με σημαντικό ποσοστό βαρέων οχημάτων.

– Τη σύνδεση του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου και του λιμένα του Βόλου.

– Παραθεριστικούς οικισμούς και παρόδια δόμηση εγκαταστάσεων εμπορικού και βιοτεχνικού χαρακτήρα με πρόσβαση στην υφιστάμενη που επιβάλλει την κατασκευή παράπλευρης οδού.

Στη μελέτη προβλέπεται, οριστικό επίπεδο, παραπλεύρων οδών εκατέρωθεν της υφιστάμενης οδού, όπου αυτό είναι δυνατό, πέντε ισόπεδους κόμβους, σήμανση και ασφάλιση της αρτηρίας και των κόμβων.

Ο άξονας της κύριας αρτηρίας δεν πρόκειται να τροποποιηθεί. Στην κύρια αρτηρία θα μελετηθεί εκ νέου η σήμανση και ασφάλισή της, με στόχο  να γίνει «κλειστή» με την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στα ερείσματα, ώστε να αποφεύγονται οι αριστερές στροφές και οι συμβολές οδών, ενώ η σύνδεση των παρακείμενων ιδιοκτησιών θα γίνεται με την αρτηρία μέσω παραπλεύρου δικτύου και κόμβων.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα