Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ποιος είναι αυτός που προσβάλλει τους Ιερείς μας, λέγοντας ότι θα τους απολύσει για να διορίσει άλλους;»

09:05 15/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιδόθηκαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο οι διορισμοί των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων και των Συσσιτίων Απόρων της Τοπικής μας Εκκλησίας, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Τα νέα μέλη συνόδευαν οι αντίστοιχοι υπεύθυνοι Κληρικοί των ενοριών μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εμπιστοσύνη του για το έργο που επιτελείται, ενώ εξήρε το

έργο των Κληρικών μας στην διαχείριση αυτών των ταμείων. Σημείωσε ότι το έργο αυτό επιτελείται «με αλήθεια, αληθινή διάθεση προσφοράς και ανιδιοτέλειας, με την συνείδηση ότι είμαστε διαχειριστές όσων μας εμπιστεύεται ο λαός, για να τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου ν’ ανακουφίσουμε τους αναγκεμένους αδελφούς μας». Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε, στη συνέχεια, ότι «το έργο μας είναι έργο ενότητας, που μας διασώζει και κινητοποιεί την εμπιστοσύνη όσων προσφέρουν. Χρειάζεται, επίσης, ταπείνωση, γιατί δεν προβάλλεται ο καθένας από το έργο αυτό, αλλά συνεργαζόμαστε, γινόμαστε συνεργοί Θεού, για να καρποφορήσει το έργο μας. Η ενότητα αυτή πρέπει, πρωτίστως, να εκφράζεται από τον Επίσκοπο και τους Ιερείς μας κι έτσι να διαχέεται και στα στελέχη, ούτως ώστε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι ανήκουμε στην ίδια Εκκλησία και εργαζόμαστε για τον ίδιο σκοπό. Ο τρόπος αυτός της εργασίας αποτελεί την σφραγίδα της αυθεντικότητάς μας».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, επίσης, ότι «το έργο μας απευθύνεται στον κάθε ελάχιστο αδελφό, που μπορεί να μην είναι ο απόλυτα δικός μας, αλλά ο κάθε άλλος, που είναι, τελικά, δικός μας, γιατί στο πρόσωπό του οφείλουμε να βλέπουμε τον Χριστό. Κριτήριό μας πρέπει να είναι τί θα έκανε στην θέση μας ο Χριστός. Εκεί θα μετρηθεί η πίστη μας, αν θα σταθούμε στον ξένο, στον αλλόπιστο, στον πρόσφυγα και ασφαλώς στον ομόδοξο, στον συμπολίτη μας… Αναζητείστε όσους έχουν ανάγκη και δεν εκδηλώνονται εύκολα. Μιλήστε στους μοναχικούς, σε όσους βιώνουν τον πόνο και την εγκατάλειψη. Δώστε τους τον λόγο της αγάπης σας».

Ο κ. Ιγνάτιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του «Εσταυρωμένου» στην τόπο μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Μίλησε για την προσφορά ένδυσης και προσωρινής στέγης, για την επαναδραστηριοποίηση των Γιατρών της Αγάπης, που επεμβαίνουν, πλέον, σε ακραίες περιπτώσεις φτώχειας και ανέχειας, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς και κάλεσε όλους σε ετοιμότητα για την άμεση κινητοποίηση των μηχανισμών της Τοπικής μας Εκκλησίας, κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στην κρισιμότητα των καιρών στις σχέσεις της Εκκλησίας με το Κράτος: «άνθρωποι με ιδεολογικές εμμονές, με παλιές φόρμες στο μυαλό τους, λαμβάνουν λανθασμένες αποφάσεις έναντι της Εκκλησίας. Μην σιωπάτε και μη μένετε αδρανείς, όταν διαβάλλεται η Εκκλησία μας. Μιλήστε, πείτε την αλήθεια του έργου μας, υπερασπιστείτε τους Ιερείς μας, πείτε τί σημαίνει ο Παπάς στην Ελληνική κοινωνία. Ποιος είναι αυτός που προσβάλλει τους Ιερείς μας, λέγοντας ότι θα τους απολύσει για να διορίσει άλλους; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο; Γίνετε οι μάρτυρες της αλήθειας, για να διασώσουμε την ενότητα του λαού μας, όταν κάποιοι άλλοι επενδύουν στον διχασμό. Όλα παραπαίουν γύρω μας, Αυτό που μας ενώνει είναι η Ορθόδοξη πίστη μας, η Παράδοσή μας, η ιστορία μας, η Εκκλησία μας! Οι εμμονικοί είναι λίγοι και θρασύδειλοι. Ξέρουν μόνο να καταστρέφουν και να διχάζουν. Κι όταν διχαστήκαμε το πληρώσαμε με μεγάλες εθνικές απώλειες!».

Ακολούθησε η προβολή του νέου ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Τα Μοναστήρια της Εκκλησίας» και μετά την επίδοση των διορισμών, παρατέθηκε δεξίωση προς όλους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα