«ΔΙΑΣΠΟΡΑ»: 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Ντίσελντορφ. «Χριστός Ανέστη» με τους ομογενείς (trailer)

15:02 12/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Χριστός Ανέστη» με τους ομογενείς που συμμετείχαν στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Ντίσελντορφ, εύχεται στον απανταχού ελληνισμό η την Κυριακή του Πάσχα από την καρδιά της δεύτερης μεγαλύτερης σε ελληνισμό πόλης της Γερμανίας.
Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, όπως ο Σύλλογος Εν Δράση της Ενορίας του Αγίου Ανδρέα και το Γυμνάσιο του Λάϊμπνιτς κι εθνικοτοπικοί σύλλογοι από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας που αριθμεί

περί τις 140.000 Ελλήνων, μας ταξιδεύουν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τον Πόντο, τη Θράκη και την Κρήτη.
Η Φωτεινή Δάρρα μας μυεί μεταξύ άλλων στα διαχρονικά αριστουργήματα του Μ. Θοδωράκη, του Μ. Χατζιδάκι , η Λουκία Βαλάση με το σαντούρι της προσθέτει ηχοχρώματα αλησμόνητων πατρίδων, οι Rebetology με τους Βaildsa και τους Gadjo Dilo τραγουδούν ιδιαίτερα σύγχρονα και ρεμπέτικα ακούσματα, ενώ παρακολουθούμε ομογενειακά group επί της ανοιχτής σκηνής που στήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο του Ντίσελντορφ, της πόλης που μετρά 15.000 Έλληνες, να καταχειροκροτούνται από παλιούς και νέους μετανάστες, Έλληνες επισκέπτες, Γερμανούς και φιλέλληνες που βρέθηκαν το τετραήμερο 30/03 – 03/05 κοντά τους.

Σκηνοθεσία: Τάνια Χατζηγεωργίου
Διεύθυνση παραγωγής: Θέμης Μαυροπεραστής

Παρουσίαση: Χρύσα Σάμου Μητρέγκα

Keywords
Τυχαία Θέματα