Διάρρηξη και καταστροφές στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης και πυρπόληση αυτοκινήτου

13:36 8/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διπλό στόχο εγκληματικών στοιχείων και συμμοριών αποτέλεσε για μια ακόμη φορά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, και μάλιστα με διαφορά λίγων ωρών. Στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη, μπήκαν διαρρήκτες την Πέμπτη το βράδυ ,παραβιάζοντας την τζαμαρία από την πλάγια πλευρά του κτιρίου, για να επανέλθουν το βράδυ της επόμενης ημέρας (Παρασκευή με ξημέρωμα Σαββάτου) και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.

Η έκταση του βανδαλισμού διαπιστώθηκε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών, και τοπικό αντιδήμαρχο Νεάπολης, Δημήτρη

Ζιγκερίδη όταν προσήλθε στο κτίριο χθες το απόγευμα μετά από ειδοποίηση της Αστυνομίας, η οποία ενημερώθηκε από περίοικο που είδε να λείπει το παράθυρο.

Από το ισόγειο έως τον τρίτο όροφο

Κατέστρεψαν τα γραφεία του ΚΕΠ, στο οποίο εισέβαλαν σπάζοντας την πόρτα, παραβίασαν όλα τα ερμάρια και τα γραφεία σκορπώντας παντού έγγραφα και φακέλους. Εισέβαλαν και στους άλλους τρεις ορόφους, παίρνοντας στη σειρά όλα τα γραφεία ,σπάζοντας τις πόρτες, όπου άδειασαν τα ερμάρια και τα γραφεία σκορπώντας παντού την καταστροφή.

Από τη μανία τους δεν εξαιρέθηκε το γραφείο του δημάρχου και αντιδημάρχου, στο οποίο εισέβαλαν ξηλώνοντας το κούφωμα της πόρτας και μετατρέποντάς το σε βομβαρδισμένο τοπίο. Παντού πεταμένα χαρτιά και φάκελοι, καρέκλες πεσμένες και «αναστατωμένοι» οι καναπέδες, παραβιασμένες οι προθήκες όπου φυλάσσονταν τιμητικές πλακέτες, δώρα και ενθύμια ήταν η εικόνα που άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι εισβολείς, ενώ η ίδια εικόνα επικρατούσε σε όλα τα γραφεία , με δεκάδες εσωτερικές πόρτες σπασμένες και παραβιασμένες βιβλιοθήκες, ερμαρίων και γραφείων στο Ληξιαρχείο, στα Δημοτολόγια, στο ΚΕΠ στα γραφεία Παιδείας και Προσωπικού, κ.ά.

Συνολικά αφαιρέθηκαν: μια τηλεόραση, τρεις φορητοί υπολογιστές, τρεις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας προτζέκτορας και μια κεντρική μονάδα Η/Υ. Κι αυτά είναι τα πρώτα ελάχιστα αντικείμενα που μπόρεσαν να καταμετρηθούν, καθώς για την ακριβή καταγραφή των ζημιών και των ελλείψεων θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος από τους εργαζόμενους.

Πυρπόληση Ι.Χ.

Σχεδόν την ίδια ώρα, σε ένα άλλο σημείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών άγνωστοι περιέλουσαν όχημα του δήμου με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια το πυρπόλησαν. Αυτό συνέβη στην οδό Φερρών, σε μια πυκνοδομημένη περιοχή στο Τομέα Έβρου (πάρκο Ελπίδος), με άμεσο κίνδυνο να προκληθούν γενικότερες καταστροφές.

Το γεγονός αντιλήφθηκε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης από τον θόρυβο της έκρηξης, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην κατοικία του. Αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύναμη της οποίας κατέφθασε στο σημείο και κατάσβησε τη φωτιά πριν επεκταθεί σε παρακείμενα οχήματα και οικοδομές.

Keywords
Τυχαία Θέματα