Διαμαρτύρεται η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων

18:05 26/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πιο συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο των Ραχών όπου υπάρχει ανάγκη στελέχωσης του τμήματος ένταξης δεν υπάρχει Φιλόλογος εδικής αγωγής ενώ ο Μαθηματικός εδικής αγωγής ήρθε μόλις πριν λίγες ημέρες, στο Γυμνάσιο Αγ. Κηρύκου δε γίνονται τα μαθήματα Οικιακής Οικονομίας και Μουσικής, στο ΕΕΕΕΚ Ευδήλου λείπουν Ψυχολόγος, Γυμναστής ειδικής αγωγής, Σχολικός Νοσηλευτής, και καθηγητής Καλλιτεχνικών, ενώ στο ΕΠΑ.Λ. υπάρχει κενό Πληροφορικού με αποτέλεσμα να μη γίνονται, Νοέμβρη μήνα, ώρες

ειδικότητας!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως εντοπίζεται στο σχολείο των Φούρνων όπου λείπουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς καθηγητές ξένων γλωσσών (Αγγλικών και Γερμανικών), καθηγητές Καλλιτεχνικών και Μουσικής, και καθηγητής Πληροφορικής, με αποτέλεσμα να μην γίνεται ούτε το μάθημα ΑΕΠΠ που εξετάζεται πανελληνίως. Το πρόβλημα επιτείνεται από την αδράνεια της διοίκησης απέναντι στο αίτημα συναδέλφου με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει κατατεθεί από τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη και η οποία μετά από χειρουργείο έφυγε με άδεια, αδράνεια που αφήνει το σχολείο με κενό φιλολόγου μέχρι και σήμερα.
Με αυτά τα δεδομένα και απέναντι στην έλλειψη λύσεων οι μαθητές των Φούρνων αποφάσισαν προειδοποιητική ολιγοήμερη κατάληψη. Και ενώ για αυτές τις εκατοντάδες ώρες που χάνονται ως τώρα η Διοίκηση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της, είμαστε σίγουροι πως θα απαιτήσει οι χαμένες ώρες από τις δυο ημέρες κατάληψης για τους καθηγητές που δεν υπάρχουν, να αναπληρωθούν με κόψιμο περιπάτων, εκδρομών, σχολικών εορτών κ.λ.π.
• Απαιτούμε άμεση πλήρωση των κενών.
• Ούτε ώρα πλέον χαμένη .
• Ας αναλάβει επιτέλους κάθε βαθμίδα της Διοίκησης την ευθύνη της γι αυτή την κατάσταση.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα