Διαγωνισμός για το όνομα του ρομποτικού οχήματος που θα πάει στον Αρη

16:39 20/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο βρετανικός διαστημικός οργανισμός έχει ξεκινήσει ένα διαγωνισμό για το όνομα του ρομποτικού όχημα (rover) που θα πάει στον πλανήτη Αρη για να αναζητήσει σημάδια ζωής σύμφωνα με τον αστροναύτη Tim Peake στο Διεθνές Air Show του Farnborough όπως αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (ESA).

Το rover, το οποίο κατασκευάζεται στη Βρετανία, αναμένεται να εκτοξευθεί το 2020. Αποτελεί μέρος της αποστολής ExoMars του ESA

και θα διερευνήσει την εξέλιξη του κόκκινου πλανήτη και τις συνθήκες για την ύπαρξη ζωής.

Το rover θα συλλέξει δείγματα που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του Αρη και δεν βομβαρδίζονται από την ακτινοβολία του Ηλιου. Εν συνεχεία θα τα αναλύσει με όργανα σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο εργαστήριο στον Αρη. Το ρομποτικό όχημα είναι προγραμματισμένο να προσγειωθεί στον Αρη τον Μάρτιο του 2021 και θα χρησιμοποιήσει ηλιακά πάνελ για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια ώστε να επιβιώσει τις ψυχρές νύχτες του κόκκινου πλανήτη.

Ενα άλλο τμήμα της αποστολής ExoMars, το Trace Gas Orbiter, βρίσκεται ήδη σε τροχιά γύρω από τον Αρη, εξετάζοντας τα ατμοσφαιρικά αέρια που συνδέονται με ενεργές γεωλογικές και βιολογικές διαδικασίες τονίζει ο ESA.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαγωνισμός, Αρη,diagonismos, ari