Διαγωνισμός φωτογραφίας παρουσιάζει την ομορφιά της φύσης αλλά και τη βίαιη πλευρά της

15:28 14/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας Nikon Small World, της άγριας φύσης, αποτελεί παγκόσμιο βήμα για την ανάδειξη της καλύτερης θεματικής φωτογραφίας που αφορά στο φυσικό περιβάλλον. Διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Ο διαγωνισμός γίνεται για την αποκάλυψη και την προάσπιση της ποικιλομορφίας της ζωής στη Γη. Την Τρίτη το βράδυ, ο διαγωνισμός ανακοίνωσε τις νικητήριες συμμετοχές σε 17 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου

του συνολικού νικητή ολόκληρου του διαγωνισμού.

Παρόλο που πολλές από τις φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν την ομορφιά της φύσης, δείχνουν παράλληλα και την πιο βάναυση πλευρά της.

Congratulations to all of our incredible #NikonSmallWorld photo winners! You can check out all of the 2020 winners here: href="https://twitter.com/hashtag/microscopy?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#microscopy

Nikon Small World (@NikonSmallWorld) October 13, 2020

Μια μαϊμού κοιτάζει με κενό βλέμμα το έδαφος ενώ είναι δεμένη με μια αλυσίδα στον λαιμό της , μια πολική αρκούδα χορεύει έχοντας δεμένο το στόμα της με ένα σύρμα σε κάποια παράσταση της πόλης.


Κάποιοι φωτογράφοι του ρεπορτάζ, δημιούργησαν μια σειρά από «στοιχειωμένα» πορτραίτα ζώων σε αιχμαλωσία. Ο καλλιτέχνης απαθανατίζει τη θλίψη τους και την ψυχική κατάρρευση των ζώων περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αιχμαλωσία των ζώων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα