Δεν θα γίνει η κατασκήνωση Ατόμων με Αναπηρία στη Χίο λόγω πανδημίας

15:02 9/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜεΑ ανακοινώνει στα ενδιαφερόμενα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους, ότι για το έτος 2020 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα Άτομα με Αναπηρία. Το πρόγραμμα υλοποιεί ο σύλλογος από το έτος 1999 χωρίς διακοπή μέχρι το 2019, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό της αυτοδιοίκησης και προσφέροντας μεγάλη ανακούφιση στα Α.με Α. και στις οικογένειές τους.
Οι λόγοι που οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, οφείλονται στο ότι ο κατασκηνωτικός

χώρος που υλοποιείται η κατασκήνωση δεν περιελήφθη στην Υπουργική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και επίσης λόγω των αυξημένων μέτρων φύλαξης και προστασίας από τον κορωνοϊό. Οπως σημειώνει ο Σύλλογος “…τα οποία είναι δύσκολο έως αδύνατο να τηρηθούν με συνθήκες διαβίωσης στη φύση, όσο και αν η υπευθυνότητα και η προσοχή των συνοδών και του λοιπού προσωπικού ήταν δεδομένη και δοκιμασμένη. Τα παιδιά με αναπηρία θα είναι δύσκολο να υπακούσουν και να τηρήσουν κανόνες για την αποφυγή ενδεχόμενου κρούσματος”.

Όπως προσθέτει ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ: “…το Δ.Σ. αναλογιζόμενο τον κίνδυνο που κυρίως αφορούσε την υγεία των παιδιών αλλά και την αυξημένη ευθύνη που αναλάμβανε, χωρίς άλλη κρατική στήριξη, έλαβε την απόφαση αυτή, με πραγματική λύπη, αφού γνωρίζει πόσο ευεργετικά συντελεί στην ψυχική υγεία των παιδιών με αναπηρία, αλλά και πόσο ανακουφίζει τις οικογένειές τους!! Ας κάνουμε ένα διάλειμμα για φέτος και είναι σίγουρο ότι η επόμενη χρονιά θα μας βρει όλους γερούς και δυνατούς να επαναλάβουμε το πρόγραμμα με περισσή όρεξη και δύναμη και να ξαναζήσουμε όμορφες στιγμές ξεκούρασης και χαράς, χωρίς το φόβο και αγωνία που υποβαθμίζουν και ακυρώνουν τη μαγεία και τη γοητεία των διακοπών!!!”.

The post Δεν θα γίνει η κατασκήνωση Ατόμων με Αναπηρία στη Χίο λόγω πανδημίας appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα