Δ. Τζανακόπουλος : Θεσσαλονίκη, πόλη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης

14:51 14/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν αξίζει στη Θεσσαλονίκη ο σκοταδισμός και η μισαλλοδοξία, θα στείλει απόψε με την ομιλία του ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» Θεσσαλονίκης.

«Εμείς

επιδιώκουμε να στείλουμε ένα μήνυμα δημοκρατίας αλληλεγγύης και συνεννόησης, και την ίδια στιγμή να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν αξίζει η μισαλλοδοξία και ο σκοταδισμός στη Θεσσαλονίκη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανακόπουλος. Και επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν θέλει τη Θεσσαλονίκη με γυρισμένη την πλάτη στους βόρειους γείτονες της αλλά να τους «αγκαλιάσει», και να γίνει (σ.σ. η Θεσσαλονίκη) η πόλη της δημοκρατίας και του φωτός.

Για τις αντισυγκεντρώσεις ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του πρωθυπουργού αλλά θα συμμετάσχει σε μια πολιτική συγκέντρωση του κόμματός του. Σημείωσε μάλιστα πως ουδέποτε στις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρξαν αντιδράσεις για τους πολίτες που διαδήλωναν κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

«Οι αντισυγκεντρώσεις είναι πρακτικές που δεν μπορούμε να δεχτούμε. Πώς θα σας φαινόταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έστηνε μια αντισυγκέντρωση για τα μηνύματα που θα στείλει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ;» διερωτήθηκε.

«Προκαλούνται εντάσεις από ακραίες δυνάμεις με στόχο τη δημιουργία απόσταθεροποιητικού κλίματος» ε, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ κατήγγειλε πως αυτές οι δυνάμεις καλούν σε συγκέντρωση ακόμα και στο εσωτερικό του χώρου όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας με στόχο να εμποδίσουν την εκδήλωση.

Για τον Μανώλη Πετσίτη και τα ερωτήματα μερίδας του Τύπου και της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση σε συνεργασία με δημοσιογραφικά συγκροτήματα προσπαθεί να δημιουργήσει σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, για τα οποία -πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος- οι δημοσιογραφικοί οίκοι έχουν αναγκαστεί να ζητήσουν συγνώμη. «Αφού δεν έχουν καταφέρει να βλάψουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ψάχνουν τους φίλους, τους γνωστούς, ας ψάξουν δεν θα βρουν τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας την κατάσταση στη ΔΕΠΑ και τα χρέη της ΕΛΦΕ τα οποία διογκώθηκαν στα 105 εκατομμύρια επί ΝΔ, όπως είπε, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να βρει μια λύση για να μην κλείσουν τα Λιπάσματα. Παράλληλα παρέπεμψε στην ελληνική Δικαιοσύνη που απέρριψε αίτημα για πιο αυστηρούς όρους στην αποπληρωμή των επίμαχων δανείων της εταιρείας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα