Δ. Μακεδονία: Σκληρή κριτική της ΝΔ για τη ΔΕΗ

10:00 30/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ΔΕΗ «οδηγείται σε αδιέξοδο ως αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», επισήμανε από την Κοζάνης ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ. και βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών του κόμματος σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα.

Όπως

ανέφερε η Κυβέρνηση «υποθήκευσε το μέλλον της Δ.Ε.Η., των εργαζομένων της και όλων των Ελλήνων εξαιτίας της ανικανότητας και των ιδεοληψιών που την χαρακτηρίζουν», ενώ τόνισε ότι από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΔΕΗ «ξαφνικά, το βράδυ της Παρασκευής, δείχνουν ότι το λειτουργικό περιθώριο κέρδους (EBITDA) της εταιρείας -χωρίς να συνυπολογισθούν οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις- είναι μόλις 478 εκατομμύρια ευρώ, όταν», όπως ανέφερε «μόλις τρία χρόνια πριν, το 2014, η Δ.Ε.Η. παρουσίαζε λειτουργικό περιθώριο κέρδους (EBITDA) προ ΥΚΩ και προ προβλέψεων για επισφάλειες, 1,45 δις ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα «η ΔΕΗ μπαίνει μέσα κάθε ημέρα ένα εκατομμύριο ευρώ», ενώ χαρακτήρισε «ταφόπλακα το σχέδιο της Κυβέρνησης».

Από την πλευρά της η Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και Ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, υπερασπίστηκε τη «Μικρή ΔΕΗ», την οποία είχε ψηφίσει με Νόμο το 2014 η Κυβένηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως είπε «εξασφάλιζε το μέλλον της Επιχείρησης», κάτι που δεν κάνει το Σχέδιο της Κυβέρνησης, καθώς ο Νόμος που ψήφισε είναι «χωρίς όφελος της ΔΕΗ».

Στόχος της ΝΔ, όπως ανέφερε η κ. Σπυράκη είναι «η αναζήτηση ενός Στρατηγικού Επενδυτή, ο οποίος θα επενδύσει και επιδιώξει της εξυγίανση της Επιχείρησης».

Σύμφωνα με τον Τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη, η «ΝΔ θέλει τη ΔΕΗ, ισχυρή, αλλά και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, ώστε αυτή να παίζει σημαντικό ρόλο στην ελεύθερη αγορά ενέργειας», ενώ πρόσθεσε ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να υπάρχει «ένας διάλογος ανάπτυξης της περιοχής, στον οποίο θα πρέπει να έχουν κυρίαρχο λόγο οι φορείς και η ΝΔ ανοιχτά τα αυτιά».

Υπέρ ενός «ολοκληρωμένου ενεργιακού σχεδιασμού της χώρας» τάχθηκε ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος τόνισε ότι με το Νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση απαξιώνεται η ΔΕΗ, ενώ πρόσθεσε ότι «6.000 θέσεις εργασίας τίθενται υπό απειλή, τόσο από το νέο σχήμα της ΔΕΗ, που θα το αγοράσει χωρίς σχέδιο ένας ιδιώτης όσο και αυτό που θα μείνει και θα είναι επιβαρημένο με χρέη και κόστη».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα