Δ. Μακεδονία: Προς επιλογή χώρου φιλοξενίας μεταναστών-Απορρίφθηκε η Νεάπολη Βοίου

21:13 20/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης και θα γίνει η ανακοίνωση της επιλογής του χώρου που θα λειτουργήσει η δομή φιλοξενίας μεταναστών στην Δυτ. Μακεδονία, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, κάνοντας γνωστό ότι «μετά από σχετικές συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς, απορρίφθηκε η πρόταση για το Στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη στη Νεάπολη Βοίου», για το οποίο υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τον Δήμο και την κοινωνία της περιοχής.

Η απόρριψη της πρότασης για το Στρατόπεδο στη Νεάπολη Βοίου,

έγινε λόγω ακαταλληλότητας του χώρου σε ότι αφορά την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που απαιτούνται για την ανθρώπινη φιλοξενία των μεταναστών, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Καρυπίδης, «η Δυτ. Μακεδονία είναι η μοναδική Περιφέρεια που δεν έχει μία τέτοια δομή και στο πλαίσιο αυτό η επιλογή του χώρου που θα δημιουργηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, θα είναι κοινά αποδεκτή, έχοντας τις καλύτερες δυνατές προύποθέσεις».

Το θέμα αυτό συζητήθηκε το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας, μετά από αίτημα της Αντιπολίτευσης, καθώς και της απόφασης του Δήμου Βοίου, να ζητήσει από την Περιφέρεια να επαναβεβαιώσει την αρνητική θέση της, σχετικά με τη λειτουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Νεάπολη Βοίου.

Σχετικές δηλώσεις έγιναν από τον Δήμαρχο Βοίου Δημήτρη Λαμπρόπουλο, τον εκπρόσωπο του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Μαργαρίτη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο επίσης του ίδιου συνδυασμού Δημήτρη Κοσμίδη, ενώ για το θέμα αναφέρθηκε και η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ως επικεφαλής συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα