Δ. Μακεδονία: Μόνο αναλογικά διόδια στην Εγνατία Οδό

17:56 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν πρόκειται να μπει κανείς μετωπικός ούτε και πλευρικός σταθμός διοδίων, μέχρι να λειτουργήσουν τα αναλογικά διόδια στην Εγνατία Οδό, τόνισε στο σημερινό (19/6/2017) περιφερειακό συμβούλιο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Σπίρτσης ταυτίστηκε απόλυτα με την ομόφωνη απόφαση των περιφερειαρχών, και επισήμανε ότι η Εγνατία Οδός πρέπει να παίξει ένα σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο στην Περιφέρεια», είπε χαρακτηριστικά

ο κ. Καρυπίδης και πρόσθεσε ότι στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα του μετέφερε και την αντίθεση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος παράταξης, Γιώργος Δακής, αφού επισήμανε ότι η δημιουργία τα των διοδίων θα δημιουργήσει «τεχνητά τείχη απομόνωσης» ζήτησε από τον κ. Καρυπίδη να μάθει αν μετά την εξουσιοδότηση που είχε δοθεί από το περιφερειακό συμβούλιο στις αρχές της χρονιάς, είχε ενημερωθεί για τον καθορισμό των νέων διοδίων.

Επίσης στην τοποθέτησή της, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπιλιάδου ζήτησε από τον κ. Καρυπίδη να απαντήσει αν υπάρξει αλλαγή της νέας απόφασης και αν οι 16 σταθμοί διοδίων γίνουν 38.

Απαντώντας από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την έκδοση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), ενώ τόνισε ότι με τη δέσμευση του υπουργού Υποδομών θα προβλεφθούν μόνο αναλογικά διόδια, κάτι που δεν υπήρχε στην προηγούμενη ΚΥΑ. Μάλιστα όπως ανέφερε το κόστος των αναλογικών διοδίων θα ανέρχεται στα 3 λεπτά το χιλιόμετρο και με τη δέσμευση να μην πληρώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι εντός περιφέρειας, αλλά και σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων μεταξύ δύο περιφερειών.

Τέλος ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το ετήσιο κόστος λειτουργίας της Εγνατίας Οδού ανέρχεται περίπου στα 60 εκατομμύρια και τα έσοδα των υπαρχόντων διοδίων ανέρχονται στα 65 εκατομμύρια, ενώ πρόσθεσε ότι η κατασκευή της οδού έγινε με Κοινοτικούς Πόρους και χρήματα του ελληνικού λαού και ότι υπάρχουν και δάνεια που πρέπει να αποπληρωθούν.

Ένταση επικράτησε στο περιφερειακό συμβούλιο, όταν ο επικεφαλής της μείζονος παράταξης, Γιώργος Δακής, ζήτησε να υπάρξει ψηφοφορία για να υπάρξει απόφαση, με την οποία θα ζητούνταν η ακύρωση της νέας ΚΥΑ. Μάλιστα υπήρξε 10λεπτη διακοπή της συνεδρίασης, ενώ μετά την επανέναρξή της το σώμα αποφάσισε να μην συζητηθεί το αίτημα του κ. Δακή, καθώς τέθηκε εκτός κανονισμού.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα