Δ. Μακεδονία: Καταδίκη του πρώην περιφερειάρχη Γ. Δακή για τοποθετήσεις προϊσταμένων

22:27 6/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η τοποθέτηση το 2012 των τεσσάρων προϊσταμένων σε υπηρεσίες που μεταφέρθηκαν στην Περιφέρεια έγινε βάσει του σχετικού Άρθρου 81 και με γνώμονα το συμφέρον της Περιφέρειας», δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, αναφερόμενος στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης, σύμφωνα

με την οποία κρίθηκαν παράνομες, ενώ ο ίδιος, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πτολεμαίος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και σε ένα έτος στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Δακής, που εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του, στη δίκη που έγινε χθες Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση προϊσταμένων έγινε και για οικονομικούς λόγους με τα συγκεκριμένα πρόσωπα, προκειμένου να μην υπάρχουν μετακινήσεις υπαλλήλων από μία Περιφερειακή Ενότητα σε άλλη, ενώ πρόσθεσε ότι στο Διοικητικό Δικαστήριο της Αποκεντρωμένης Διοικητικής Περιφέρειας Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, αθωώθηκε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Πτολεμαίου» «το ποινικό Δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη και δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχε δόλος» και έτσι επέβαλε την ποινή στον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα δικαστεί εκ νέου στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

Η υπόθεση, τόσο στο διοικητικό όσο και στο ποινικό Δικαστήριο ήρθε μετά από ανώνυμη καταγγελία, ενώ η απόφαση του κ. Δακή για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων προϊσταμένων είχε αναιρεθεί από το νυν περιφερειάρχη, Θεόδωρο Καρυπίδη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή ήταν και οι υπάλληλοι που είχαν τοποθετηθεί από τον κ. Δακή, ποι οποίοι όμως αθωώθηκαν καθώς το Δικαστήριο έκρινε ότι «δεν άσκησαν κάποιου είδους πίεση στον πρώην περιφερειάρχη για την αναβάθμισή τους».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα