Δ. Γάκης: Κλείνει πληγές της Δωδεκανήσου ο νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών

11:57 28/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκλεισε η εκκρεμότητα με το θέμα των εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχαγγέλου μετά την ψήφιση (26-7-17), του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για το θεσμικό και οργανωτικό εκσυγχρονισμό των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Ο αντιπρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης,

εξέφρασε την ικανοποίησή του δηλώνοντας πως « ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, ένα καθοριστικό σχέδιο θεσμικού εκσυγχρονισμού των ΔΕΥΑ. Μια νομοθετική πρωτοβουλία που πέρασε από «σαράντα κύματα» για να καταφέρει, τελικά, να γίνει – ως νόμος του κράτους – ένα αποτελεσματικό εργαλείο στα χέρια των ΟΤΑ». Και πρόσθεσε:Είναι μια ρύθμιση που ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων των ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχαγγέλου για το οποίο έχουμε αγωνιστεί με επιμονή, επιχειρήματα και με συνέπεια απέναντι στη Ροδιακή κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που ολοκληρώθηκε μια θεσμική παρέμβαση που στηρίζει και τους εργαζόμενους και την ίδια τη ΔΕΥΑΡ, βοηθώντας το Δήμο Ρόδου να είναι πιο λειτουργικός και αποτελεσματικός στο έργο του».
Σχετικά με τον ΔΗΦΟΔΩ ο κ. Γάκης ανέφερε:»Δόθηκε, επιτέλους τέλος, σε μια ανοικτή πληγή για τους Δωδεκανησιακούς Δήμου, επιλύοντας οριστικά ζητήματα εφαρμογής που προέκυψαν μετά την κατάργησή του ΔΗΦΟΔΩ με το νόμο 4336/15, με τη διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών από τους Δήμους για το φόρο αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα