Δ. Χαρίτου: Καλύψτε άμεσα τις ζωτικές ανάγκες σε υγειονομικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης

12:06 23/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου μετά τις επισκέψεις, που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες στα Κέντρα Υγείας Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης, αναδεικνύει τα προβλήματά τους στη Βουλή.

Ο βουλευτής ζητεί από τον υπουργό Υγείας, «να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις υγειονομικών για την στελέχωση κρίσιμων δομών, όπως το ακτινολογικό και μικροβιολογικό στις Σάπες και να εξοπλίσει με ISOBOX

το Κέντρο Υγείας Ιάσμου για να διασφαλιστεί η καλύτερη διαχείριση των περιστατικών covid19, όπως και η ασφάλεια του προσωπικού, με ερώτηση που κατέθεσε μαζί με 17 βουλευτές.»

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει, ότι «η Ροδόπη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο έξαρσης της πανδημίας και έχει επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Τα Κέντρα Υγείας έχουν ειδικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και καλύπτουν μία ευρύτερη πληθυσμιακά περιοχή, γι’ αυτό είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση στη στελέχωση τους ιδιαίτερα σε κρίσιμες θέσεις υγειονομικού προσωπικού εν μέσω πανδημίας.»

Η σχετική ερώτηση καταλήγει:

«Ερωτάται ο κος. Υπουργός:
1. Θα ενισχύσετε με νέες προσλήψεις υγειονομικών τα Κέντρα Υγείας Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης, ώστε να καλυφθούν οι συγκεκριμένες ανάγκες σε προσωπικό;
2. Θα εξοπλίσετε με ISOBOX το Κέντρο Υγείας Ιάσμου, για να διασφαλιστεί η καλύτερη διαχείριση των περιστατικών covid19, όπως και η ασφάλεια ιατρικού, του υγειονομικού προσωπικού;»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα