Δ. Χαρίτου: «Χωρίς ενημέρωση για το επιδημιολογικό φορτίο επιβάλλουν μέτρα»

17:38 11/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει βάσει ποιών κριτηρίων ελήφθη αυτή η απόφαση -για όλη την ΑΜ-Θ-, τα οποία δείχνουν πως υπάρχει πρόβλημα έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Δεν υπάρχει καμμία ενημέρωση και κανένα στοιχείο από τους αρμοδίους, που να δικαιολογεί αυτή την απόφαση, που είναι πλήγμα για την αγορά. Αποφασίζουν και κάνουν ότι θέλουν », τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ

Κομοτηνής ο κ. Χαρίτου.
Ερωτηθείς εξάλλου για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ο κ. Χαρίτου, χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός πως ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς και πως είναι ανάγκη να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να χαραχθούν από κοινού οι κόκκινες γραμμές και να αντιμετωπισθεί η προκλητικότητα της Τουρκίας.
Κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την πρωτοβουλία και να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, για τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, για τις οποίες θα πρέπει να τις επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις. Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση να δημιουργήσει τις απαραίτητες συμμαχίες και με βάση τον Διεθνές Δίκαιο, η Ελλάδα να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα-λ.χ.επέκταση στα ναυτικά 12 μίλια, από τα 6-να πιεσθεί η Τουρκία και από τον διεθνή παράγοντα να μην προκαλεί.
Τέλος σε ότι αφορά την σύσταση της Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη, στην οποία μετέχει, ο κ.Χαρίτου, διεμήνυσε πως είναι ώρα να αποφασίσουν και δράσουν με σοβαρότητα, χωρίς μικροπολιτική και να υιοθετήσουν τις προτάσεις που δίνουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα της Θράκης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα