Χρυσό στην κουζίνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

12:11 14/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το χρυσό βραβείο στην ενότητα Νέες Τάσεις και Καινοτομίες των Estia Awards 2019 έλαβε το Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης ήταν υποψήφιο ανάμεσα σε μεγάλες και γνωστές ιδιωτικές επιχειρήσεις του χώρου της εστίασης και κατάφερε να διακριθεί με την υποψηφιότητά του με τίτλο «Διοίκηση Ολικής Ποιότητας σε ένα Ελληνικό Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο. Η περίπτωση του Τμήματος Διατροφής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου».
Η

απονομή του χρυσού βραβείου στην ενότητα New Trends & Innovations, στα Estia Awards 2019 πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, στο Μουσείο Μπενάκη.
Όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου, η διάκριση αυτή ήρθε 2,5 χρόνια μετά από την απομάκρυνση των εργολάβων σίτισης και καθαριότητας και των συνεχών προσπαθειών βελτίωσης της παρεχόμενης διατροφής προς τον ασθενή. Συγχαίρει δε «το σύνολο του προσωπικού του Τμήματος Διατροφής και όλους τους εμπλεκόμενους για την συγκεκριμένη βράβευση, που είναι αποτέλεσμα συστηματικής και μεθοδικής ομαδικής εργασίας».
Το Τμήμα Διατροφής του ΠΑΓΝΗ διαθέτει Πιστοποίηση κατά ISO 22000:2005, από διαπιστευμένο φορέα του ΕΣΥΔ. Ακόμη, διακρίθηκε για την παροχή εξατομικευμένης διατροφικής παρέμβασης σε νοσηλευόμενους ασθενείς ανάλογα με τις ανάγκες και το νόσημά τους σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού τους και την υιοθέτηση του προτύπου της Μεσογειακής Διατροφής.
Το μενού κοινοποιείται κάθε εβδομάδα στην ιστοσελίδα του ΠΑΓΝΗ, προς ενημέρωση. Διατίθεται θερινό- χειμερινό menu που εναλλάσσεται κάθε 6 μήνες. Το link όπου κανείς μπορεί να ενημερωθεί για το μενού των νοσηλευόμενων ασθενών, της τραπεζαρίας προσωπικού και του παιδικού σταθμού, είναι το εξής: />Οι ασθενείς σιτίζονται σε πορσελάνινα σκεύη (εδώ και ένα χρόνο), γεγονός που αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του τμήματος.

Το Τμήμα Διατροφής σε αριθμούς

Το τμήμα Διατροφής του ΠΑΓΝΗ παρασκευάζει και διανέμει ζεστά και κρύα menu εντός του νοσοκομείου (νοσηλευόμενοι & εφημερεύοντες ιατροί), έχει αναλάβει την σίτιση των παιδιών του παιδικού σταθμού του ΠαΓΝΗ, καθώς και των φιλοξενουμένων στις εξωτερικές δομές Ψυχικής Υγείας.
Επίσης, είναι σε θέση να παρασκευάσει ασφαλή και ποιοτικά γεύματα ημερησίως σε:
1). 760 νοσηλευόμενους ασθενείς ανά γεύμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο νοσοκομείο για το 2017, νοσηλεύθηκαν συνολικά 79.461 ασθενείς.
2). 150-200 εφημερεύοντες ιατρούς, επιστημονικό προσωπικό και φοιτητές Ιατρικής ανά γεύμα.
3). 100-150 βρέφη και νήπια που φιλοξενούνται στον Παιδικό σταθμό του ΠΑΓΝΗ, ανά γεύμα.
4). 50-60 ασθενείς ανά γεύμα, που νοσηλεύονται σε ξενώνες βραχείας νοσηλείας ψυχιατρικών ασθενών.
Στο Τμήμα Διατροφής εργάζονται 80 άτομα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα