Χριστούγεννα… διαρκείας φέτος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

17:21 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν από το προσεχές Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου, με το καθιερωμένο πλέον Τουρνουά Αγάπης, αλλά και με το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων σε κάθε Δημοτική Ενότητα την επόμενη κιόλας εβδομάδα, είναι σίγουρο ότι το πνεύμα της αγάπης, που σηματοδοτεί αυτή η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου, θα διαχυθεί σε όλο το δήμο!
Όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι του δήμου μετέχουν με τον δικό τους τρόπο σε αυτές τις εκδηλώσεις, θέλοντας να σκορπίσουν παντού λίγη χαρά και πολλά χαμόγελα, που δυστυχώς στις μέρες μας μειώνονται συνεχώς…
Τα παιδιά έχουν και φέτος την τιμητική

τους με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες να συγκεντρώνουν για άλλη μια χρονιά το ενδιαφέρον με τον πλούτο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Αρχή με Τουρνουά Αγάπης
Με τίτλο «Η αγάπη έχει δύναμη» και με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας που θα προσφερθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και του Κέντρου «Εργάνη», διοργανώνεται και φέτος το Τουρνουά Αγάπης, το οποίο «ανοίγει» τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, με τη συμμετοχή των παιδιών των Κ.Δ.Α.Π. Μαζικού Αθλητισμού και Αθλητικών Συλλόγων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τουρνουά τζούντο διοργανώνεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο ΔΑΚ Τρίγωνο Συκεών (Λεχόβου & Μανδηλαρά) και την επόμενη μέρα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα, σειρά έχει το τουρνουά χάντμπολ.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο, τη σκυτάλη παίρνουν κατά σειρά το μπάσκετ (Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 11:00-14:00/ Γήπεδο Επταπυργίου στην οδό Επταπυργίου 150) και το βόλεϊ (Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 11:00-14:00 / ΔΑΚ Αγίου Παύλου στο τέρμα της οδού Ανθέων).
Άλλωστε, ήδη όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής στα ΚΑΠΗ του δήμου, προκειμένου να προσφερθούν στις άπορες οικογένειες. Τα είδη θα συγκεντρώνονται ως τις 16 Δεκεμβρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου στη συνέχεια να προσφερθούν στις άπορες οικογένειες.

Φωτίζουμε τα δένδρα στις γειτονιές μας
Φοράμε τα «καλά» μας και παρέα με τον Άγιο Βασίλη υποδεχόμαστε την πιο όμορφη γιορτή του κόσμου, τη γιορτή της Αγάπης, ανάβοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο στις γειτονιές του δήμου μας, με μουσική, χορωδίες και φυσικά… πυροτεχνήματα! Μαζί μας και ο Αϊ Βασίλης με τα ξωτικά του για να μοιράσει δώρα στα μικρά παιδιά!
► Η αρχή γίνεται την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Πάρκο Ελπίδος, στις Συκιές. Στη γιορτή συμμετέχουν η Λαϊκή Παιδική και Νεανική Χορωδία των Χρωμάτων του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, υπό τη διδασκαλία του Ανδρέα Καρακότα, μαθητές του Δημοτικού Ωδείου στη Δ.Ε. Συκεών, η παιδική χορωδία από τον Ελληνοσερβικό Σύλλογο Γυναικών και τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Ο Αϊ Βασίλης θα περιμένει τα γράμματα των μικρών του φίλων στο σπιτάκι του στην Πολιτιστική Γειτονιά.
► Την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, το δέντρο ανάβει στο Σιντριβάνι (Παπανικολάου με Ειρήνης) στα Πεύκα. Εκεί συμμετέχουν η Big Band του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, μαθητές του τμήματος μουσικής του ΚΔΑΠ Πεύκων, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Ρετζικίου.
► Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, η γιορτή για το άναμμα του δέντρου μεταφέρεται στον Άγιο Παύλο, στο πάρκο Ανθέων και πάλι στις 6 το απόγευμα. Στη γιορτή αυτή συμμετέχουν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου και η Big Band του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.
► Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, το δέντρο ανάβει και πάλι στις 6 το απόγευμα, στο Ρολόι στη Νεάπολη. Εκεί συμμετέχουν η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών υπό τη διδασκαλία της Μαρίας Κουβακλή, η Big Band του Δημοτικού Ωδείου και τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Στο άναμμα του δέντρου θα βοηθήσουν οι μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης με τις δασκάλες τους.
Και έπεται συνέχεια…

Πηγή Δήμος Νεάπολης Συκεών

Keywords
Τυχαία Θέματα