Χρηματοδότηση της έρευνας από το ΕΣΠΑ Κρήτης

08:38 14/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύρια ευρώ έχει η πρώτη πρόσκληση χρηματοδότησης έργων που προωθούν την έρευνα και καινοτομία στην Κρήτη, και θα ενταχθούν ΕΣΠΑ. Κάθε πρόταση που θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση έχει ανώτατο όριο τις 250.000 ευρώ. Χθες έγινε ενημέρωση εκπροσώπων των ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Κρήτης, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας, Μαρία Κασσωτάκη, παρουσία στελεχών της υπηρεσίας και εκπροσώπων αρμόδιων υπηρεσιών.
Η κα. Κασσωτάκη επισήμανε: «Η πρώτη πρόσκληση απευθύνεται στα Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κρήτης, τους προσκαλούμε να μας φέρουν προτάσεις για σχέδια επίδειξης, σχέδια πειραματικής ανάπτυξης, τα οποία στην ουσία θα υποστηρίξουν την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Κρήτη».
«Η δράση μας- συνέχισε η κα. Κασσωτάκη- προκηρύσσεται τώρα με 1,5 εκ. ευρώ είναι αρκετά καλό ποσό για τέτοιου είδους δράσεις, έχουμε βάλει ένα όριο, ανώτατο όριο, για κάθε πρόταση που θα υποβληθεί και είναι 250.000 ευρώ και ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης το τέλος Μαρτίου. Μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία η δική μας, της αξιολόγησης κλπ».

Keywords
Τυχαία Θέματα