Χρηματοδότηση για το δρόμο Σητεία- Μακρύ Γιαλός

07:49 27/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια μελέτη αλλά και την κατασκευή ενός τμήματος στον οδικό άξονα Σητεία- Μακρύ Γιαλός, συνολικού ύψους 9.5 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης.

Το πρώτο έργο αφορά τη μελέτη του τμήματος Πισκοκέφαλο – Τουρτούλοι. Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 2 εκατομμύρια ευρώ και το μήκος του δρόμου φτάνει τα 14 χιλιόμετρα. Πρόκειται για νέα

χάραξη δρόμου που θα συνδέσει τις δύο περιοχές. Η Περιφέρεια Κρήτης όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση και προκήρυξη για την ανάθεση της οριστικής μελέτης κατασκευής του δρόμου.
Το δεύτερο έργο, αφορά ένα τμήμα δρόμου μήκους 2,5 χιλιομέτρων στα Πιλαλήματα. Για το συγκεκριμένο τμήμα απομένει επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής και των περιβαλλοντικών όρων προκειμένου να μπορεί να δημοπρατηθεί, προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ.
Το έργο όπως ανακοίνωσε ο κ. Αρναουτάκης περιλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης για τα έργα του τρέχοντος έτους, όπως ανακοινώθηκε στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα