Χρ. Σπίρτζης: Η ολοκλήρωση των έργων παραγωγικής ανασυγκρότησης ο στόχος μας

13:17 29/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διαβεβαιώσεις για την πορεία- εξέλιξη και ολοκλήρωση και του βορείου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, αλλά και τα αρδευτικά έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί στο νομό Καρδίτσας, έδωσε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, σήμερα από την Καρδίτσα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του.
Λόγω της καθυστέρησης άφιξης του Υπουργού, η προγραμματισμένη συνέντευξη δεν έγινε, ωστόσο στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, υποστήριξε ότι

ο κυβέρνηση διακατέχεται από την αντίληψη ότι τα μεγάλα έργα θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και όχι με τη λογική της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων «έργα για τα έργα», πολιτική που οδήγησε στην αλλαγή των αρχικών σχεδιασμών και στην ματαίωση του στόχου.

Σε ότι αφορά τον Ε65 ο κ. Σπίρτζης, υπογράμμισε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και ως προς το βόρειο τμήμα του και ήδη υπάρχουν οι σχετικές εγκρίσεις και οι σχετικές δεσμεύσεις και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Για τα ανολοκλήρωτα αρδευτικά δίκτυα του νομού Καρδίτσας Σμοκόβου και Αχελώου, καθώς και τις διώρυγες επεσήμανε ότι σε ότι αφορά το Σμόκοβο θα εκτελεστούν οι εργασίες ολοκληρώσεις, ενώ σε ότι αφορά τον Αχελώο θα αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, ώστε να μην καταστραφούν.
Αμέσως μετά ο κ. Σπίρτζης μίλησε σε προγραμματισμένη ομιλία για τα δυο χρόνια κυβέρνησης, σε οπαδούς και φίλους, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Παυσιλύπου.
Μετά το τέλος της ομιλίας θα έχει συνάντηση – σύσκεψη με φορείς (ΤΕΕ , εργολήπτες Δημοσίων Έργων, Φίλοι Σιδηρόδρομου Δυτικής Θεσσαλίας, Σωματείο Αυτοκινητιστών ν. Καρδίτσας, Σύλλογος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκιν. & Μοτοσικλ. Ν. Καρδίτσας)
Σύμφωνα με το πρόγραμμα το απόγευμα θα μεταβεί στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα όπου θα συναντηθεί με φορείς της περιοχής στο Ξενοδοχείο ΝΑΙΑΔΕΣ, και αμέσως μετά θα συναντηθεί με Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και κομματικά στελέχη
Σύμφωνα, με το πρόγραμμα της Δευτέρας ο κ. Σπίρτζης θα έχει σειρά επαφών. Συγκεκριμένα:
10π.μ. : Επίσκεψη στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
11:00π.μ. : Επίσκεψη στην Πολεοδομία και Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας
12.30 μ.μ.: Επίσκεψη στο Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο της λίμνης Σμοκόβου
13:30 μ.μ.: Επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως Ρεντίνας

Keywords
Τυχαία Θέματα