Χορευτική συνύπαρξη λαών στη θεσσαλική γη

14:06 7/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική Γη» την οποία διοργάνωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ε.Μ.Λ.ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ – Μ.Ε.Σ. ΑΒΕΡΩΦ‘’ΟΘΕΤΤΑΛΟΣ’’- Μ.Σ. ΓΛΑΥΚΗΣ – Π.Σ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ – Μ.Ε.Σ. ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ – Ε.Σ. ΧΑΛΚΗΣ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας θεσσαλίας και με συνδιοργανωτές τους Δήμους Λάρισας, Κιλελέρ και Τεμπών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συναντήθηκαν χορευτικές ομάδες από την Ιταλία, το Ισραήλ και τη Βουλγαρία και την Κρήτη. Για επτά μέρες φιλοξενήθηκαν 70 χορευτές και

μουσικοί, οι οποίοι εδωσαν παραστάσεις στην πόλη της Λάρισας, αλλά και στη Γλαύκη και τη Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ, στο Πυργετό και το Συκούριο.
Οι κάτοικοι του Δήμου Κιλελέρ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των φιλοξενούμενων αποστολών, εμπλουτίζοντας τις πολιτισμικές και ιστορικές γνώσεις τους αλλά και συνειδητοποιώντας τη σημασία που έχει η παράδοση κάθε λαού μέσα στο χρόνο, τη διαφορετικότητα του καθενός και τις ομοιότητες που μπορεί να παρουσιάζουν μεταξύ τους.
Στόχος αυτής της συνάντησης, που πάντρεψε το χορό και το τραγούδι των τεσσάρων αυτών χωρών, ήταν να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας,προωθώντας το πνεύμα της συνεργασίας, της ομόνοιας και της ειρήνης μεταξύ τους.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «… τα στοιχεία της παράδοσης κάθε λαού αποτελούν ένα «μέτρο ανθρώπινο» το οποίο μας βοηθάει να προσεγγίσουμε τον άνθρωπο, να κατανοήσουμε την ίδια του την ύπαρξη και να αφουγκραστούμε την εξέλιξη των κοινωνιών. Ο Δήμος Κιλελέρ έχοντας ως γνώμονατην αρχή ότι στην παράδοση βρίσκονται τα ερεθίσματα για κάθε σύγχρονη δημιουργία στέκεται πάντοτε αρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις, με κάθε κόστος, κάθε θυσία και χωρίς κανένα δισταγμό…».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα