Χ. Κεφαλίδου (Τομεάρχης Παιδείας ΚΙΝΑΛ): «Μεγαλώνουν οι ανισότητες στην εκπαίδευση»

13:32 10/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρέμβαση στη Βουλή για τα προβλήματα της εκπαίδευσης συνολικά την περίοδο της πανδημίας ετοιμάζει το Κίνημα Αλλαγής, ως επόμενο βήμα, μετά το αίτημα άμεσης κατάθεσης της σύμβασης με τη Cisco, που ζήτησε με έγγραφο της, από το υπουργείο Παιδείας, η Τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου.

Η κ. Κεφαλίδου ανέφερε, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ

Καβάλας, ότι «το υπουργείο Παιδείας αποδείχθηκε ανέτοιμο να ανταποκριθεί με σωστό σχεδιασμό στα προβλήματα, που διαφαινόταν, ότι θα προκύψουν κατά την πανδημία. Από το καλοκαίρι είχε τον χρόνο το Υπουργείο να προετοιμαστεί σε θέματα υποδομών και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις απαιτήσεις της τηλεκπαίδευσης, κάτι που είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν έγινε,» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας «τον κίνδυνο ενίσχυσης των ανισοτήτων στην εκπαίδευση. Το δημόσιο σχολείο οφείλει να παρέχει σε όλους πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση.»
Για τα προβλήματα της πρώτης ημέρας τηλεκπαίδευσης, η κ.Κεφαλίδου ανέφερε, ότι «δεν ήταν ευθύνη του Υπουργείου, το οποίο ωστόσο όφειλε να έχει επεξεργαστεί εναλλακτικό σχέδιο.»
Τέλος, έθεσε τον προβληματισμό για το «κατά πόσο τα δημοτικά σχολεία μπορούν να συνεχίζουν να λειτουργούν με ασφάλεια και για πόσο χρονικό διάστημα…»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα