Χίος: Βραδυνή επέμβαση των ΜΑΤ στη ΒΙΑΛ

11:01 4/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παρουσία της διμοιρίας των ΜΑΤ ήταν καθοριστική για να σταματήσουν τα επεισόδια και να διαλυθεί η ομάδα νεαρών κυρίως Αφγανών και Αλγερινών που περί τις 11.30 το βράδυ της Τετάρτης προκάλεσαν επεισόδια στο χώρο κράτησης της ΒΙΑΛ.
Ξεκίνησαν με μικροσυμπλοκές και πετροπόλεμο μεταξύ τους, όμως επίθεση δέχτηκε και ζευγάρι Ιρανών. Χρειάστηκε μάλιστα η μεταφορά στο νοσοκομείο της εγκυμονούσας συζύγου για να εξεταστούν τυχόν επιπλοκές στην υγεία της. Το ζευγάρι κατήγγειλε 4 άτομα αφγανικής καταγωγής, που

όμως μέσα στη νύχτα δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει.
Η προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να διαλύσει την ομάδα των περίπου 60 ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια, υποστηρίχτηκε από τη διμοιρία των ΜΑΤ. Πράγματι οι νεαροί πρόσφυγες και μετανάστες διαλύθηκαν, κάποιοι βαίνοντας και από τα τρύπια συρματοπλέγματα της ΒΙΑΛ όπου και κρύφτηκαν στη γύρω θαμνώδη περιοχή.
Πριν τις 2.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης και με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Χίου Αθανάσιο Μπασιούκα , οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ομαλοποιήσει την κατάσταση.
Σε αυτή τη φάση δεν έγιναν προσαγωγές, αναμένεται όμως από σήμερα και τις επόμενες ημέρες να ελεγχθούν ιδιαίτερα αυτοί οι νεαροί έτσι ώστε να διαλυθούν οι πυρήνες που δημιουργούν κατά διαστήματα μικροπεισόδια στον καταυλισμό.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα