Χίος: Ερωτας και πολιτική, από την «Κυρία Προέδρου», του ΜΕΟΘ

09:45 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας θα μας ταξιδέψει η θεατρική ομάδα του ΜΕΟΘ και στα όσα συμβαίνουν μεταξύ δημαρχιακού μεγάρου και οικίας του συντηρητικού Προέδρου του Δικαστηρίου.

Πρωταγωνιστής ο έρωτας σε αυτό το θεατρικό «διαμαντάκι», όπως το χαρακτήρισε η σκηνοθέτης της παράστασης Ευγενία Ασλανίδου, που με την καλή του νεράιδα στο πρόσωπο της ηθοποιού Γκωμπέτ (υποδύεται η Μαριέττα Σκανδάλη), θα μας κάνει να ζήσουμε μοναδικές καταστάσεις.

Για μια μέρα στην πόλη του Προέδρου του δικαστηρίου (υποδύεται ο Γιάννης Τσουμπαριώτης) αναστατώνει τους πάντες, κάνοντάς τον καταρχήν να βγάλει όλο το συντηρητισμό του αλλά στη συνέχεια να ξαφνιαστεί με το ταμπεραμέντο της. Επίσης αρκεί για να προκαλέσει ταραχή στον υπουργό (Σταμάτη Σάτρα) να δώσει λύση στο πρόβλημα της συζύγου του δικαστή – στην Αγλαϊα (Δέσποινα Μερούση) και να μετατρέψει το υπουργείο σε στρατηγείο του έρωτα. Εκεί όπου εμπλέκεται η διαπλοκή και οι ίντριγκες με τον πόθο του υπουργού για την Κομπέρ· η οποία φτασμένη ηθοποιός θέλει μόνο το καλό των γύρω της.

Περπατώντας στα 41 της χρόνια η θεατρική ομάδα του ΜΕΟΘ μετά την περσινή πολύ καλή παρουσία της με τους «Φαρισαίους» θέλει να κάνει το θεατή να γελάσει, να αφήσει λίγο την καθημερινότητά του αλλά και παράλληλα να τον προβληματίσει με τη δυναμική σάτιρα του έργου των Μωρίς Εννεκέν και Πιέρ Βεμπέρ.

Από τους συντελεστές της παράστασης να επισημάνουμε επίσης την αξιόλογη δουλειά της υπεύθυνης για τη ραφή των κουστουμιών εποχής Σουζέτ Μυλωνά, αλλά και για τις δύο νεαρές κοπέλες – Σταυρούλα Σάτρα και Έρρικα Γλύκα- που έχουν αναλάβουν το μακιγιάζ της θεατρικής ομάδας· που στα σκηνικά της παράστασης έχουν αρωγό την πετυχημένη ομάδα της Μόστρας!

Η είσοδος είναι με εθελοντική συνεισφορά, έτσι ώστε να το δουν όλοι το έργο ανεξάρτητα αν δεν έχουν να πληρώσουν ή συμβολικά αφήσουν κάτι στον κουμπαρά του συλλόγου.

Σάββατο και Κυριακή, καθώς και Τρίτη 12-13 και 14 Μαρτίου , η… κυρία Προέδρου μας περιμένει στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Τα πρόσωπα του έργου

Γκαστόν Τρικουάν, Πρόεδρος Δικαστηρίου: Γιάννης Τσουμπαριώτης

Πεγκλέ, Εισαγγελέας: Γιάννης Χονδρέλης

Λαμουλέν, Δικαστής: Γιώργος Μερούσης

Μπουκέ, Δικαστής: Μάρκος Διαμαντάρας

Αγλαΐα:, Σύζυγος Τρικουάν: Δέσποινα Μερούση

Γκωμπέτ, Ηθοποιός: Μαριέττα Σκανδάλη

Συμπριάν Γκοντέ, Υπουργός: Σταμάτης Σάτρας

Σοφία, Υπηρέτρια: Μαριάνθη Χαρίτου

Μαριούς, Αρχικλητήρας Υπουργείου: Γιάννης Κωνσταντάς

Οκτάβιος, Ιδιαίτερος Υπουργού: Θέμης Μουχλής

Μπενεσί, Υπάλληλος Υπουργείου: Γιάννης Χονδρέλης

Ζουλιέτ, Υπάλληλος ξενοδοχείου: Σόφη Κώττη

Συντελεστές παραγωγής

Σκηνοθεσία: Ευγενία Ασλανίδη

Φωτισμοί: Παναγιώτης Λούρος

Επιμέλεια ήχου: Πέτρος Τζιώτης

Μουσική επιμέλεια: Σόφη Κώττη

Σκηνικά: Παναγιώτης Χατζέλλης, Κώστας Ζώης, Ελένη Γιανακουλάκου, Κυριάκος Φρεζούλης

Επιμέλεια Κουστουμιών: Μαριέττα Σκανδάλη, Δέσποινα Μερούση

Ραφή Κουστουμιών: Σουζέτ Μυλωνά

Μακιγιάζ: Σταυρούλα Σάτρα, Έρρικα Γλύκα

Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Μαρία Χαρίτου

Αφίσα: Μαριέττα Σκανδάλη

Επιμέλεια Προγράμματος: Ευγενία Ασλανίδη, Μαριέττα Σκανδάλη

Υποβολείο: Κική Σταυριανού, Μαρία Χαρίτου

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords