Χίος: Απεργία στο χώρο της υγείας- κάλεσμα ΣΕΣΝΟΧ για 15 Μαρτίου

10:38 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συμμετέχουν στην 24ώρη πανελλαδική απεργία των υγειονομικών οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χίου την Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Το πρωί στις 10.30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στην είσοδο της Παθολογικής Κλινικής.

Ακολουθεί το κείμενο- κάλεσμα του ΣΕΣΝΟΧ:

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ!!! Η Επίθεση κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – επιχειρηματικών ομίλων δεν έχει τέλος!! Τα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν

η κυβέρνηση με το κουαρτέτο ενόψει της περίφημης «αξιολόγησης», αφορούν άμεσα όλους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς, όλο το λαό. Κάποια απ’ αυτά είναι:

– Μείωση αφορολογήτου. – Νέο ασφαλιστικό που θα επιφέρει νέα μείωση συντάξεων πριν στεγνώσει το μελάνι των τριών μνημονίων και του νόμου – λαιμητόμου του Κατρούγκαλου. – Απελευθέρωση απολύσεων.

Στην Υγεία νέα νομοσχέδια ετοιμάζονται: – Για την ψυχική υγεία. – Για τους οργανισμούς των Νοσοκομείων – Για την ιατρική εκπαίδευση – Για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. – Για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Μέσα από αυτά προετοιμάζονται συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών Υγείας, ασφυκτικό πλαίσιο οργανισμών, με μειώσεις των συντελεστών του προσωπικού που θα φέρει νέο κύκλο καταργήσεις θέσεων. Οι απαράδεκτες ρυθμίσεις για την ψυχική Υγεία αποδιαρθρώνουν πλήρως τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, νομιμοποιούν τη δράση των μεγαλοκαρχαριών κλινικαρχών του χώρου και φέρνουν ακόμα μεγαλύτερη ελαστικότητα στις εργασιακές σχέσεις. Δρομολογούν δε, την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με το πρόσχημα της εναρμόνισης με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Οι δε εργολαβικοί εργάτες από τις άθλιες συμβάσεις έργου/εργασίας θα καταλήξουν στην απόλυση ή σε ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οι παραπάνω εξελίξεις προδιαγράφουν το τέλος των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή η εντατικοποίηση της δουλειάς έχει αγγίξει κόκκινο, ο εξοπλισμός των κλινικών είναι πεπαλαιωμένος και η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας που βρίσκεται κυριολεκτικά υπό κατάρρευση υποχρεούται να φιλοξενεί ασθενείς κάτω από άθλιες συνθήκες. Από την άλλη μεριά Κυβέρνηση και Δανειστές βασισμένοι και στο νομικό πλαίσιο προηγούμενων κυβερνήσεων νομοθετούν αποτελειώνοντας κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν υγείας.

Υπάρχει διέξοδος! Με ενιαία δράση όλων μας! Μόνιμων, συμβασιούχων, εργολαβικών κλπ ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας για να σωθούν τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών! ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ώστε όλοι μαζί μαχητικά να διεκδικήσουμε:

Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και πλήρη κρατική χρηματοδότηση.Ανάκτηση όλων των μισθολογικών μας απωλειών – Ένταξη στα ΒΑΕΛέμε όχι στην κατάργηση θέσεων εργασίας και την συρρίκνωση των υπηρεσιών Υγείας.Προσλήψεις και στελέχωση του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ με μόνιμο και επαρκή προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.Στελέχωση με επαρκή και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των μονάδων του ΠΕΔΥ και των κέντρων υγείας. Να μη κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.Άμεση στελέχωση των αγροτικών Ιατρείων με βάση τις ανάγκες των κατοίκωνΆμεση επισκευή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μαςΌχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τα αλλότρια καθήκοντα-δημιουργία και εφαρμογή καθηκοντολογίου.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Ι. Λαμπαδοχυτός Ολ. Κουβαρά

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα