Χανιώτης ο πρώτος νεκρός ομογενής στη Νέα Ζηλανδία

22:42 12/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έχασε τη μάχη για τη ζωή με τον κορωνοϊό τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο πρώτος Χανιώτης ομογενής στην κρητική παροικία της Νέας Ζηλανδίας.

Πρόκειται για τον 87χρονο Χρήστο Τζανουδάκη, μες καταγωγή από τα Τοπόλια Κισσάμου, που άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Ουέλλινγκτον.

Ο εκλιπών μετανάστευσε στην Νέα Ζηλανδία την δεκαετία του 60 και μάλιστα υπήρξε εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Κρητικών της Νέας Ζηλανδίας, τον οποίο είχε υπηρετήσει πιστά επί σειρά ετών και από την

θέση του προέδρου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στο νεκροταφείο Μακάρα, την Τρίτη 14 Απριλίου από τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Μύρωνα, επίσης Κρητικό.

Η ανακοίνωσή της Ένωσης Κρητών Νέας Ζηλανδίας:

Εκ μέρους του Συλλόγου Κρητών Νέας Ζηλανδίας, με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε τον θάνατο του αείμνηστου Χρήστου Τζανουδάκη.

Ο Χρήστος απεβίωσε ειρηνικά την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 στις 5:30 μμ, στο νοσοκομείο Wellington σε ηλικία 87 ετών.

Ο Χρήστος ήταν ένας από τους εναρκτήριους συνιδρυτές της Ένωσης Κρητών της Νέας Ζηλανδίας και επίσης υπηρέτησε ως πρόεδρος της Ένωσης για πολλά χρόνια.
Ο Χρήστος γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1933 και μετανάστευσε στη Νέα Ζηλανδία από την Τοπόλια, της Κισσάμου, Χανιά Κρήτης το 1963 και εργάστηκε στο Wellington Wharf Docks για πολλά χρόνια.

Ήταν ένας πολύ αγαπημένος άνθρωπος από όλη την οικογένεια και τους φίλους του και αξιοσέβαστο μέλος των Κρητικών Ενώσεων και της ευρύτερης Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας στο Ουέλινγκτον.

Αυτή τη στιγμή η οικογένεια θα ήθελε να θρηνήσει για τον αγαπημένο, πιο ευγενικό και πιο ζεστό πατέρα και παππού τους. Ο Θεός να έχει έλεος, ας είναι αιώνια η μνήμη του, ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Επιθυμούμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά του, τη Βίκυ και τον Manuel, στους συζύγους τους και τα εγγόνια του, τον Αλέξανδρο και Riley.

Εκ μέρους της Ένωσης Κρητών Νέας Ζηλανδίας

Stamatis (Stan) Nikitopoulos
Προεδρεύων
Σύλλογος Κρητών Νέας Ζηλανδίας

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα