Χανιά: «Ξεσηκωμός» στην Κίσαμο για το ΕΠΑΛ. Κλείνουν οι Δημοτικές Υπηρεσίες. Παραλύει η Β’θμια εκπαίδευση στην περιοχή (audio)

14:40 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συρρίκνωση των ολιγομελών τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Υπό κατάληψη τελεί το ΕΠΑΛ Κισάμου Χανίων, μετά από απόφαση του 15μελούς του σχολείου, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Δήμος Κισσάμου έμεινε κλειστός, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Γενική Συνέλευση των μαθητών του ΕΠΑΛ, αποφάσισε σήμερα τη συνέχιση της

κατάληψης, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Κισάμου, Θοδωρής Σταθάκης, τόνισε ότι έχει εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο, για κλείσιμο διαρκείας του Δήμου, σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική απάντηση από το υπουργείο. Επίσης ανέφερε ότι η κινητοποίηση είναι συνολική και ότι οι καταλήψεις θα γενικευτούν και στα Γυμνάσια της περιοχής. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα παραλύσει όλη η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Δήμο Κισάμου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του 15μελούς του ΕΠΑΛ Κισάμου, τα αιτήματα των μαθητών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας είναι να λειτουργήσει ο Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας, στο ΕΠΑΛ, να αποσταλούν βιβλία ειδικοτήτων για όλες τις ειδικότητες και να διοριστούν καθηγητές ειδικοτήτων.
Όπως τονίζουν οι μαθητές, « η παιδεία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, και το πρώτο μέλημα της πολιτείας είναι η οργάνωση και η εύρυθμη λειτουργία της παιδείας. Απαιτούμε την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μέχρι τελείας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε ένα περιφερειακό ΕΠΑΛ και ότι η μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο πραγματοποιείται κάτω από δύσκολες συνθήκες, μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, σκόρπια χωριά σε όλη την Επαρχία Κισάμου με λεωφορείο. Επίσης η Τρίτη Τάξη αρκετών τομέων δεν έχουν τα βιβλία της ειδικότητάς τους, ακόμα και τα βιβλία πανελλαδικών μαθημάτων».
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων Ο Δήμαρχος Κισάμου:

Keywords
Τυχαία Θέματα