Χανιά: Το Σάββατο στο Ελαφονήσι ο «Λαφονήσιος Δρόμος 2017» (audio)

14:29 10/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο «Λαφονήσιος Δρόμος 2017» θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλοκαμιανών Κισάμου, Μανώλης Πλοκαμάκης μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων και τόνισε ότι πρόκειται για έναν ιστορικό αγώνα που έχει πλέον καταξιωθεί ως ο μεγαλύτερος αγώνας στη Δυτική Κρήτη. Ο «Λαφονήσιος Δρόμος» πραγματοποιείται συνεχώς τα τελευταία 30 χρόνια, τόνισε ο κ. Πλοκαμάκης, ενώ όπως είπε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες

και έχουν δηλώσει συμμετοχή άνθρωποι απ’ όλη την Κρήτη. Οι ηλεκτρονικές εγγραφές μέσω του www.sdyh.gr συνεχίζονται έως και σήμερα Πέμπτη στις 3 μετά το μεσημέρι.

Η Γραμματεία του αγώνα, εξάλλου, θα λειτουργεί, για έντυπες εγγραφές, την ημέρα του αγώνα στην παραλία του Ελαφονησίου, από τις 16,00 μέχρι τις 17:00. Η παραλαβή του μηχανισμού («τσιπάκι» του αγώνα) για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα γίνεται την Παρασκευή (11/8) από τις 19:30 έως τις 21:00, στα γραφεία του Δήμου Κισσάμου και στο Γραφείο του Μαραθωνίου στα Χανιά, που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο Χανίων. Θα υπάρξουν δύο διαδρομές για τους συμμετέχοντες, 12,5 και 5 χιλιομέτρων, αντίστοιχα και, όπως εξήγησε ο κ. Πλοκαμάκης, είναι ο μοναδικός αγώνας που ο τερματισμός γίνεται μέσα στη θάλασσα, στο Ελαφονήσι. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αθλητών, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου και διευκρίνισε ότι ο αγώνας είναι όλος παραλιακός. Ο κ. Πλοκαμάκης μίλησε για την άριστη συνεργασία όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής της Κισάμου και για το «ξαναζωντάνεμα» των χωριών, μέσα από τις δράσεις των Συλλόγων και των κατοίκων. Μετά την ολοκλήρωση των απονομών θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι σε κέντρο της περιοχής της Χρυσοσκαλίτισσας. Διοργανωτές είναι ο Δήμος Κισσάμου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Πλοκαμάκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα