Χανιά: Σημαντικά ύψη βροχής για τέταρτη μέρα στην Κρήτη

00:10 23/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σημαντικά ύψη βροχής, καταγράφηκαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα χθες στην Κρήτη, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Κατολίσθηση σημειώθηκε στο δρόμο από τη Σούδα προς το Αεροδρόμιο στο ύψος του Βλητέ. Η δυνατή νεροποντή παρέσυρε στο οδόστρωμα πέτρες και λάσπη από την πλαγιά του βουνού δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για τους διερχόμενους οδηγούς. Η Πυροσβεστική καθάρισε το οδόστρωμα, χωρίς

να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στο δρόμο πριν το Συμμαχικό Νεκροταφείο της Σούδας, στο Αρώνι Ακρωτηρίου προς Καθιανά, αλλά και στην περιοχή Βόθωνας Ακρωτηρίου. Σε λίμνη μετατράπηκε η περιοχή της κεραίας του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ στη Σούδα, ενώ πολλά προβλήματα υπήρξαν από κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Προβλήματα υδροδότησης
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Χανίων με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα προκλήθηκαν βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης στις περιοχές: Βαμβακόπουλου, Σταλού καθώς και σε Τοπικές Κοινότητες. της Δ.Ε. Ακρωτηρίου.
Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΧ η υδροδότηση της Δ.Ε. Ακρωτηρίου έχει αποκατασταθεί στο σύνολό της, ενώ στην περιοχή του Βαμβακόπουλου η επισκευή της βλάβης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης είναι σε εξέλιξη.
«Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις δυσκολεύουν την αποκατάστασή της όμως οι εργασίες συνεχίζονται αδιάκοπα έως ότου επανέλθει η υδροδότηση» επισημαίνεται.

Πρώτος απολογισμός

Παρουσία και του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων όπου έγινε ένας πρώτος απολογισμός των καταστροφών της κακοκαιρίας.
Ο κ. Αρναουτάκης, μιλώντας γενικότερα για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας σε όλη την Κρήτη, υπογράμμισε ότι “οι περισσότερες ζημιές έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ειδικά στα ανατολικά του Ηρακλείου. Στα Χανιά τόνισε “θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι έχουν γίνει πολλά έργα. Από την προηγούμενη κακοκαιρία και μετά είχαμε αρκετές δημοπρατήσεις έργων. Άρα αυτά ήταν θωράκιση για τα Χανιά. Όμως χρειάζεται ακόμα πάρα πολλή δουλειά. Θεωρώ ότι μέσα από τις εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις που έχουμε θα μπορούμε να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό και για τα Χανιά και για το Ρέθυμνο. Και επίσης προετοιμαζόμαστε για πολλές παρεμβάσεις και στο Ηράκλειο και το Λασίθι, όπου είχαμε λιγότερες την προηγούμενη περίοδο”, είπε ο κ. Αρναουτάκης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα