Χανιά: Πόλος έλξης το Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας

21:46 12/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο τρίπτυχο: Ποιότητα, Ταυτότητα, Ανταγωνιστικότητα “επενδύουμε” Περιφέρεια, φορείς, παραγωγοί και μέσω οργανωμένων δράσεων και του πολιτισμού, αναδεικνύουμε τα ποιοτικά προϊόντα μας, την κουλτούρα μας, τα ήθη, τα έθιμα ,τις παραδόσεις μας, τόνισε Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας στο Καστέλι το «11ο Φεστιβάλ Κιςσαμίτικης κουλτούρας» που οργανώνουν με επιτυχία ο Δήμος Κισσαμου-κοινωφελής Επιχείρηση με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

και του ΕΒΕ Χανίων.

Παρουσία εκπροσώπων φορέων, εκθετών και πλήθους κόσμου τελέστηκε Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο, ενώ την συνεργασία και στήριξη τους στο φεστιβάλ το οποίο θα διαρκέσει 10 ημέρες και προάγει τον πολιτισμό και ενισχύει-προβάλει τα Κρητικά προϊόντα, το επιχειρείν, επισήμαναν στους χαιρετισμούς τους τόσο ο κ. Αρναουτάκης, όσο και ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, ο Δήμαρχος Θοδωρής Σταθάκης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης, και ο πρόεδρος της κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κισάμου Μιχάλης Κουφάκης.

Την σημαντικότητα επίσης του φεστιβάλ που αποτελεί “πόλο έλξης” με πλούσιες εκδηλώσεις, ανέφεραν οι Αντιπεριφερειάρχες Απόστολος Βουλγαράκης, Νίκος Καλογερής, ο Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Σημανδηράκης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι του Πολιτισμού, του Αγροτικού τομέα, κ.α.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου αναφέρθηκε στην επιτυχία του θεσμού και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την συνδιοργάνωση που παράλληλα με την έκθεση των παραδοσιακών προϊόντων περιέχει -όπως ανέφερε- πλούσιες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής 19 Αυγούστου.

“Για μια ακόμα χρονιά είμαστε εδώ στο φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας, για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει η κίσσαμος για την ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών προϊόντων. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία και η συνέργεια μεταξύ όλων των φορέων και η πιστοποίηση των προϊόντων, ώστε ο πολιτισμός μας να αναδεικνύεται σε όλο τον κόσμο.” δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτακης, προςθετοντας, οτι, “μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να πετυχαίνουμε το στόχο να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα τα οποία να είναι ανταγωνιστικά στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Άρα, χρειάζεται ποιότητα και ανταγωνιστικότητα για καθετί που κάνουμε».

Ο Πρόεδρος ΕΒΕ Χανίων Αντώνης Ροκάκης στον χαιρετισμό του αφού αναφέρθηκε στην βοήθεια και σχεδιασμούς του Επιμελητηρίου στην Επιχειρηματικότητα αυτή την δύσκολη περίοδο, τόνισε την σημαντικότητα του φεστιβάλ και την ιδιαιτερότητα της Κιςσαμίτικης κουλτούρας.” Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα, γιατί η Κίσσαμος είναι ο τόπος γέννησης μου. Η Κισσαμίτικη κουλτούρα είναι πάρα πολύ δυνατή, είναι ιδιαίτερη, είναι κάτι μοναδικό, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιοχές της Κρήτης μας. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε η κουλτούρα αυτή να ζει και να συνεχίσει και να αναπτύσσεται.” ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ Ροκάκης.

Οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών μετά την τελετή των εγκαινίων και τους χαιρετισμούς πέρασαν από τα περίπτερα χαιρέτισαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους εκθέτες – παραγωγούς και παρακολούθησαν τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα