Χανιά: Οι ευκαιρίες Τουριστικής Συνεργασίας Σλοβακίας – Κρήτης (audio)

07:57 13/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ευκαιρίες Τουριστικής Συνεργασίας Σλοβακίας – Κρήτης» είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων «Δημοσθένης Γαγάνης» του Επιμελητηρίου Χανίων.

Στην εκδήλωση που είναι ανοιχτή για το κοινό και συνδιοργανώνουν το ΕΒΕΧ και το προξενείο της Σλοβακίας στην Κρήτη, θα παρευρεθούν ο γενικός Διευθυντής Τουρισμού του Υπουργείου Μεταφορών και Κατασκευών, Mr Zlotan Kovacs, η διευθύντρια του τμήματος Διεθνών Συνεργασιών τουρισμού Ms Lenka Sprochova, η πρέσβης της Σλοβακίας

Iveta Hricova και ο επ. πρόξενος Σταύρος Πατεράκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στα Χανιά η Σλοβάκικη αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί στις 10 το πρωί τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αντώνη Ροκάκη, αμέσως μετά την Υπεύθυνη Τουρισμού του Δήμου Χανίων, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, στη συνέχεια τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ν. Χανίων κΜανώλη Γιαννούλη και θα κλείσει τις επαφές της, με τον Υπεύθυνο Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Πλατανιά, Πέτρο Μαρινάκη.

Η Σλοβακία είναι μια χώρα ανταγωνιστική στην οποία έχουν γίνει πολλές επενδύσεις από το εξωτερικό, κατέχει την 1η θέση στην παραγωγή αυτοκινήτων που ξεπερνά το 1 εκ. οχήματα ετησίως από εταιρείες όπως η Σιτροέν και η VOLKSWAGEN, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στον αγροτουρισμό, στον ιατρικό τουρισμό και φημίζεται για την παραγωγή ειδών ξενοδοχειακού εξοπλισμού και κρυστάλλων.

Επίσης χιλιάδες είναι οι Σλοβάκοι τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κρήτη ενώ περισσότεροι από χίλιοι φοιτητές σπουδάζουν σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Για τις προοπτικές συνεργασίας Κρήτης – Σλοβακίας σε τουριστικό επίπεδο, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων, ο Επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη και τουριστικός επιχειρηματίας, Σταύρος Πατεράκης. Ακούστε τη συνέντευξή του:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα