Χανιά: Ημερίδα για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (audio)

14:26 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ημερίδα με θέμα, «Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος: Μια πρώτη γνωριμία» διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ήπιες Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος – Asperger νομού Χανίων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου (10.30 πμ – 2.30 μμ ) στο Συνεδριακό Κέντρο της ANEK LINES στα Χανιά , Λεωφ.

Καραμανλή 148.
Για τους στόχους του συλλόγου και της ημερίδας, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων, η ταμίας του προσωρινού Δ.Σ., Ιωάννα Μαλανδράκη, η οποία κάλεσε τους Χανιώτες να παρακολουθήσουν την ημερίδα και να ενημερωθούν για τις συγκεκριμένες διαταραχές, γιατί όπως είπε «η γνώση είναι δύναμη». Η ενημέρωση γύρω από αυτές τις διαταραχές δεν αφορά μόνο τους γονείς, τόνισε η κ. Μαλανδράκη. Αφορά το ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των ατόμων με διαταραχή και συμβάλλει στην προσπάθεια κοινωνικοποίησης και καλύτερης αλληλεπίδρασής τους με το κοινωνικό σύνολο. Είναι σημαντικό, πρόσθεσε η κ. Μαλανδράκη, και η κοινωνία να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί σωστά ώστε να μπορεί να αγκαλιάσει και να αποδεχτεί αυτά τα παιδιά.
Αναφέρθηκε ακόμη, η κ. Μαλανδράκη, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο Σύλλογος για την ίδρυση και τη λειτουργία του, αλλά και στις προοπτικές που ανοίγονται από αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

Πρόγραμμα ημερίδας:
Αικατερίνη Μπιτζαράκη , Παιδοψυχίατρος , Διευθύντρια Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Ηρακλείου, Βενιζέλειο και Πανάνειο Γ.Ν.Η.
Θέμα ομιλίας:
« Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος . Κλινική Εικόνα – Διάγνωση – Θεραπεία»
Γεωργία Α. Μαλανδράκη Ph.D, CCC-SLP, BCS-S Επίκουρη Καθηγήτρια Λογοπαθολογίας και Υπεύθυνη του τομέα Δυσφαγίας στο Purdue University των Η.Π.Α.
Θέμα ομιλίας:
«Διαταραχές Σίτισης και Κατάποσης και Διατροφική Εκλεκτικότητα στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος»
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6997064155 – 6976998170
E mail: asp[email protected]
Ακούστε τη συζήτηση με την κ. Μαλανδράκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα