Χανιά: Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο & παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπιο

12:14 30/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες Χανίων, Νεροκούρου και Κουνουπιδιανών προγραμματίζουν από αύριο, Τρίτη 31 έως και την Πέμπτη 2/8/2018 προβολές με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και θέμα: “Φέρνουμε τον έναστρο ουρανό σε εσάς”. Ειδικότερα, το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

* Αύριο, Τρίτη 31/07, Άλσος Αγίων Αποστόλων

* Τετάρτη 1/8, Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής

* Πέμπτη 2/8, Τάφοι Βενιζέλων

Παράλληλα με τις προβολές θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση του ήλιου με τηλεσκόπιο, μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της

ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ. Είσοδος ελεύθερη.

Tο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο έρχεται παρέχοντας μία υψηλής ποιότητας, επαγγελματική, συναρπαστική και διασκεδαστική υπηρεσία σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για το μόνο φορητό πλανητάριο με σταθερό θόλο για υψηλής ποιότητας προβολή, με ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦). Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου, ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

18:30 – 19:05 Ο Μαγεμένος Ύφαλος 19:10 – 19:45 Από Τη Γη Στο Σύμπαν 19:50 – 20:25 Ο Μαγεμένος Ύφαλος 20:30 – 21:00 Κατακτώντας τους άλλους πλανήτες 21:05 – 21:40 Ο Μαγεμένος Ύφαλος 21:41 – 22:10 Αποχαιρετώντας το Cassini – Εξερευνώντας τον Κρόνο 22:15 – 22:40 Το φάντασμα του Σύμπαντος: Η αναζήτηση της Σκοτεινής ύλης 22:45 – 23:20 Από Τη Γη Στο Σύμπαν 23:25 – 23:55 Κατακτώντας τους άλλους πλανήτες 00:00 – 00:25 Το φάντασμα του Σύμπαντος: Η αναζήτηση της Σκοτεινής ύλης 00:30 – 00:45 Neurodome – Εξερευνώντας τον εγκέφαλο. Οι παραστάσεις, που θα προβληθούν, είναι : Από τη Γη στο Σύμπαν (Προτείνεται για ηλικίες 8+ και ενηλίκους). —————————————————————- Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από τη σύγχρονη επιστήμη. Ο Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka ‘Hina (Προτείνεται για ηλικίες 5+). —————————————————————- Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους… ένα κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα. Αποχαιρετώντας το Cassini (Προτείνεται για ηλικίες 6+ και ενηλίκους). ——————————————————————– Μετά από 20 χρόνια στο διάστημα, η διαστημοσυσκευή Cassini ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες διαστημικές αποστολές στην εξερεύνηση του διαστήματος. Ακολουθήστε το συναρπαστικό ταξίδι του Cassini, μάθετε για το περιβάλλον του Κρόνου και ανακαλύψτε τους μοναδικούς του δορυφόρους. Κατακτώντας τους άλλους πλανήτες (Προτείνεται για ηλικίες 6+ και ενηλίκους). ————————————————————————– />Οι άνθρωποι είναι η πιο εξελιγμένη μορφή ζωής στον μικρό γαλάζιο πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος που ονομάζεται Γη. Ο πολύπλοκος εγκέφαλός τους θέτει συνεχώς ερωτήματα και αναζητά απαντήσεις. Πέτυχαν να εξερευνήσουν τη Γη και μετά στράφηκαν στο Σύμπαν. Η Γη πλέον φάνταζε μικρή και η επιθυμία να κατακτήσουν άλλους πλανήτες γεννήθηκε. Το φάντασμα του Σύμπαντος: Η αναζήτηση της Σκοτεινής ύλης (Προτείνεται για ηλικίες 12+ και ενηλίκους). —————————————————————————————————- Το Φάντασμα του Σύμπαντος είναι μια ταινία θόλου που παρουσιάζει τη συναρπαστική

εξερεύνηση της σκοτεινής ύλης, από το Big Bang έως την προσδοκώμενη ανακάλυψη της, στο Large Hadron Collider. Neurodome – Εξερευνώντας τον εγκέφαλο (Προτείνεται για ηλικίες 8+ και ενηλίκους). ——————————————————————————— Το NEURODOME φέρνει τις ανακαλύψεις αιχμής της νευροεπιστήμης στο εντυπωσιακό περιβάλλον του Planetarium on the Go. Στην παράσταση ο θεατής κάνει ένα ταξίδι στα όρια της ανθρώπινης εξερεύνησης, από τα απώτατα όρια του γνωστού σύμπαντος, προς τα μέσα, προς το πολύ μικρό, τους νευρώνες του εγκεφάλου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα