Χανιά: 9ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας

12:04 10/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

H Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο συντονιστής του Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας Γιώργος Γώγουλος, συνδιοργανώνουν για 9η συνεχόμενη χρονιά τη γιορτή Δημιουργίας και Έκφρασης των μαθητών των Χανίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι:

α) H ανάδειξη και ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, η παρουσίαση των ψηφιακών έργων τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
β) Η ενημέρωση και διάχυση των εκπαιδευτικών

δράσεων, οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων,
γ) Η επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) με την επιστημονική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία.
Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την συμμετοχή και υποστήριξη του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Χανίων, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, να συμμετάσχουν και να αλληλεπιδράσουν σε ψηφιακές δράσεις, όπως:
· Cine μαθήματα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων
· Εργαστήρι Φωτογραφίας με το Νίκο Καμπιανάκη «… η τέχνη της φωτογραφίας»
· Πολυτεχνείο Κρήτης – ΗΜΜΥ – Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων και η Θεατροχώρα
o Δημιουργική Μάθηση με το Ψηφιακό Θέατρο Σκιών eShadow ( />o Τη Μάχη της Κρήτης… και διαδραστικοί χάρτες
o Discover
· SchoolSpace – Hackerspace
· Εκπαιδευτική Ρομποτική από το 2ο Δημοτικό Χανίων
· STEAM…
· και άλλα πολλά από εκπαιδευτικούς και μαθητές

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα