Αυλαία για το «Aegean Arts»

11:49 4/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου από δύο πολυβραβευμένους πιανίστες, τον Κωνσταντίνο Βαλιανάτο και την Ching – Wen Hsiao από την Ταϊβάν, ανοίγει απόψε, στις 9:30’, στο Πάρκο Παναγιωτάκη της Επισκοπής Πεδιάδος, η αυλαία του διεθνούς φεστιβάλ “Aegean Arts”.
Παράλληλα, από τις 7:30’ το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ, σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα λειτουργεί στο Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής η έκθεση του Aegean Arts με τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με τίτλο “Αγαπώ τη φύση”.


Ο

Κωνσταντίνος Βαλιανάτος και η Ching Wen Hsiao είναι απόφοιτοι του περίφημου Juilliard School της Αμερικής, με σπουδαίες διακρίσεις και διεθνή καριέρα. O K. Βαλιανάτος έχει λάβει 11 πρώτα βραβεία, έξι εκ των οποίων σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχει βραβευτεί για την καλλιτεχνική του συνεισφορά από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, και έχει εμφανιστεί δύο φορές στο Λευκό Οίκο υπό την παρουσία του Barack Obama. Μαζί με την Ching Wen Hsiao θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει τις ομορφότερες συνθέσεις για χορούς και τραγούδια γραμμένα για σόλο πιάνο και 4 χέρια. Ένα μαγικό ξεκίνημα στο φεστιβάλ μέσα στην ηρεμία της φύσης.
Στο φετινό φεστιβάλ, που γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, θα συμμετέχουν συνολικά 51 διεθνώς πολυβραβευμένοι καλλιτέχνες από 14 χώρες. Οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα γίνουν στην Επισκοπή του δήμου Χερσονήσου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα