Άρση βαρών: Σάρωσαν τα μετάλλια οι Σερραίοι αθλητές

21:24 11/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 22 μετάλλια (τα 10 χρυσά) επέστρεψαν από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που διεξήχθη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής οι Σερραίοι αθλητές και αθλήτριες που πήραν μέρος σε αυτό.

Η Σερραϊκή άρση βαρών εκπροσωπήθηκε με δύο αθλήτριες και επτά αθλητές από τους τρεις συλλόγους Πλάτων, Κρόνος και Μέγας Αλέξανδρος με τον Κρόνο να κατακτά την 3η θέση στους παίδες και την 7η στους εφήβους. Πρωτεργάτες αυτής της μεγάλης επιτυχίας για τη Σερραϊκή άρση βαρών δύο από τους κορυφαίους αθλητές και πλέον προπονητές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία

στο άθλημα. Ο Κώστας Γκαρίπης, 14ος στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο το 2008, κι ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, δύο αθλητές με τεράστιες επιτυχίες σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με σύμβουλο τους τον άνθρωπο που αποτελεί την «ζωντανή» ιστορία της Σερραϊκής άρσης βαρών τον Παναγιώτη Γουδεντζίκη, πήραν στους… ώμους τους το άθλημα για να συνεχιστεί η παράδοση που ξεκίνησαν οι Γιάννης Τσιντσάρης, Ιορδάνης Ηλιούδης, Αντώνης Αρβανιτίδης και τόσοι άλλοι. Με σκληρή δουλειά τα κατάφεραν και τα 22 μετάλλια αποδεικνύουν ότι βάζουν γερές βάσεις στη Σερραϊκή άρση βαρών.

Από την επίσκεψη του Πύρρο Δήμα και του Λεωνίδα Σαμπάνη στις Σέρρες το Μάρτιο του 2017

«Συνεχίζουμε την παράδοση, η δουλειά που κάνουμε αποδίδει καρπούς» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Βασίλης Κωνσταντινίδης που τόνισε ότι «κάθε χρόνο πάμε και καλύτερα. Υπάρχουν ταλέντα και με πολύ δουλειά φέρνουν τις επιτυχίες. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο υπερήφανος νιώθω ως προπονητής. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παιδιά. Είμαι πολύ τυχερός που τους έχω αθλητές. Θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους που μας βοηθάνε. Ειδικότερα όμως, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τους δυο συνεργάτες μου τον Κώστα Γκαρίπη και τον Παναγιώτη Γουδεντζίκη». Για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στη Σερραϊκή άρση βαρών μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών ο Κώστας Γκαρίπης: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία το έργο που παράγουμε να φέρνει αποτελέσματα. Δουλεύουμε σοβαρά και εντατικά, βάζουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε. Η Σερραϊκή άρση βαρών έχει ταλέντα που είναι αποφασισμένα με δουλειά να φέρνουν κάθε χρόνο διακρίσεις και μετάλλια». Ο Κώστας Γκαρίπης έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση των αθλητών του: «Ήταν όλοι άψογοι. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι πέντε από τους εννέα είχαν από έξι έγκυρες προσπάθειες. Για κάποιον που γνωρίζει το άθλημα καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Όλοι οι αθλητές έκαναν ατομικά ρεκόρ κι έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει».

Το «στολίδι» γυμναστήριο των συλλόγων της Σερραϊκής άρσης βρίσκεται κάτω από το βόρειο πέταλο του Δημοτικού γηπέδου

Το είχε προβλέψει ο Πύρρος Δήμας

Για τις επιτυχίες που θα έφερναν στο Νομό οι Σερραίοι αθλητές είχε μιλήσει το Μάρτιο του 2017 ο Πύρρος Δήμας. Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης που είχε επισκεφθεί το γυμναστήριο των Σερραϊκών συλλόγων κάτω από το βόρειο πέταλο του Δημοτικού γηπέδου Σερρών είχε πει τότε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Σερρών: «Τα σωματεία στις Σέρρες κάνουν πολύ καλό έργο τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πρώην συναθλητές μας, ο Κώστας Γκαρίπης και ο Βασίλης Κωνσταντινίδης κάνουν πολύ καλή δουλειά, είναι παιδιά που δουλεύουνε. Πιστεύω ότι οι Σέρρες σε δύο τρία χρόνια θα είναι από τα σωματεία τα οποία θα κάνουν τη διαφορά σε όλη την Ελλάδα. Έχουνε νέα παιδιά, παιδιά που δουλεύουνε με όρεξη, με κέφι και αυτό μας δίνει δύναμη κι εμάς ως διοίκηση, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε».

Πρωτεργάτες της επιτυχίας της Σερραϊκής άρσης βαρών οι Κώστας Γκαρίπης και Βασίλης Κωνσταντινίδης

Η αποστολή του Powersports Club Serres που πήρε μέρος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Άρσης Βαρών που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και κατέκτησαν 22 μετάλλια ήταν:

1) Χριστίνα Τερζή (Α.Σ. Σερρών «Ο Κρόνος» στα 63kg)
2) Κατερίνα Τασάκη (Α.O. Σερρών «Μέγας Αλέξανδρος» στα 69kg)
3) Χρήστος Χριστοφορίδης (Α.O.Σερρών «Μέγας Αλέξανδρος» στα 62kg)
4) Ιωάννης Κλιάμπας (Α.Σ. Σερρών «Ο Πλάτων» στα 62kg)

5) Νίκος Καραδημητρίου (Α.Σ. Σερρών «Ο Κρόνος» στα 62kg)
6) Μισακιάν Αμαγιάκ (Α.Σ. Σερρών «Ο Κρόνος» στα 69kg)
7) Νίκος Παναγιωτίδης (Α.Σ. Σερρών «Ο Κρόνος» στα 94kg)
8) Νίκος Σεραφειμίδης (Α.Σ. Σερρών «Ο Κρόνος» στα 105kg)
9) Κώστας Γκαρίπης (Α.Σ.Σερρών «Ο Κρόνος» στα +105kg)
Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές: Παναγιώτης Γουδεντζίκης και Βασίλης Κωνσταντινίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα