Αρνήθηκε να κατονομάσει τους καλλιεργητές της φυτείας

11:30 6/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ποινή κάθειρξης 13 ετών, μειωμένη κατά δύο έτη, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, επέβαλλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε 24χρονο αγρότη για την καλλιέργεια χασισοφυτείας με 906 δενδρύλλια σε θερμοκήπιο στην περιοχή της Ιεράπετρας.
Η φυτεία εντοπίστηκε στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης τον Μάιο του 2016, στο θερμοκήπιο το οποίο εκμίσθωνε ο 24χρονος. Τα δενδρύλλια είχαν ύψος από 30 εκατοστά μέχρι 1,60 μ., από τα οποία σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, το οικονομικό όφελος θα ξεπερνούσε τα

1,8 εκατομμύρια ευρώ.
Ο 24χρονος στην απολογία του ενώπιον του δικαστήριο εμφανίστηκε μετανιωμένος και ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, λόγω επικείμενων πλειστηριασμών των περιουσιακών του στοιχείων από πιστωτικά ιδρύματα. Αυτός ήταν ο λόγος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, που ενέδωσε στην πρόταση τριών ατόμων τα οποία τον προσέγγισαν και του ζήτησαν να τους παραχωρήσει την εκμίσθωση του θερμοκηπίου έναντι χρηματικού ποσού. Στις πιεστικές ερωτήσεις της έδρας για την ταυτότητα αυτών των ατόμων, ο 24χρονος αρνήθηκε να τα κατoνομάσει, εκφράζοντας φόβους για την σωματική ακεραιότητα του μικρού παιδιού του.

Το δικαστήριο τον έκρινε όπως και πρωτοδίκως ένοχο για την καλλιέργεια της φυτείας, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, μειώνοντας την ποινή του, στα 13 χρόνια ενώ διατήρησε και την χρηματική ποινή των 20.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα. Ο 24χρονος επέστρεψε στην φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα