Ερεβάν: Τουρκικό F-16 κατέρριψε μαχητικό αεροσκάφος της Αρμενίας – Διαψεύδει η Άγκυρα

17:41 29/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουρκικό F-16 κατέρριψε την Τρίτη μαχητικό αρμενικό αεροσκάφος SU-25 πάνω από το έδαφος της Αρμενίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος, όπως ανακοίνωσε από το Ερεβάν η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας. «Ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία κατέρριψε αρμενικό μαχητικό είναι απολύτως ψευδής», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook η Σουσάν Στεπανιάν, το αεροσκάφος

εκτελούσε αποστολή όταν κατερρίφθη και πως ο Αρμένιος πιλότος του αεροσκάφους «πέθανε σαν ήρωας».

«Η Αρμενία πρέπει να αποχωρήσει από τα εδάφη στα οποία έχει εισβάλει, αντί να καταφεύγει σε φτηνή προπαγάνδα», τόνισε ο Φαχρετίν Αλτούν.

Τις κατηγορίες του Ερεβάν απορρίπτει και το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

«Η πληροφορία αυτή είναι ένα νέο ψέμα στο πλαίσιο της αρμενικής προπαγάνδας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του Βαγκίφ Ντιαργκάλι.

«Ένα αρμενικό αεροσκάφος SU-35 καταρρίφθηκε από ένα τουρκικό F-16 που προερχόταν από την επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν», είχε ανακοινώσει η εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Άμυνας, Σουσάν Στεπανιάν, σε μήνυμα στο Facebook,

Η Τουρκία, βασικός υποστηρικτής του Μπακού στη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε αποφασισμένη να βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν να «ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη του».

Η Τουρκία θεωρεί πως η Αρμενία κατέχει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ μέσω εχθρικών προς το Μπακού αυτονομιστών που αυτοανακήρυξαν εκεί μια δημοκρατία το 1991 με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε να τερματιστεί η αρμενική «κατοχή» του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ώστε να σταματήσουν οι φονικές μάχες στις οποίες αντιπαρατίθενται αυτονομιστές που υποστηρίζονται από την Αρμενία και οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: Reuters

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα